Masterchef Kızarmış Dondurma Tarifi

Masterchef Kızarmış Dondurma Tarifi
Masterchef Kızarmış Dondurma

Malzemeler

  • Yarım Kilo Kesme Dondurma8 Tatlı Kaşığı Beyaz Şeker8 Tatlı Kaşığı Ekmek Kırıntısı4 Tane Yumurtanın Beyazı4 Çay Bardağı Mısır Gevreği (Ballı)2 Çay Bardağı File Badem (İnce Kesilmiş)SıvıyağYarım Kilo Kesme Dondurma8 Tatlı Kaşığı Beyaz Şeker8 Tatlı Kaşığı Ekmek Kırıntısı4 Tane Yumurtanın Beyazı4 Çay Bardağı Mısır Gevreği (Ballı)2 Çay Bardağı File Badem (İnce Kesilmiş)Sıvıyağ
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Hızlı bir şekilde karıştırmak için rondonuzu hazırlayın. Badem, mısır gevreği, ekmek kırıntıları ve şekeri çok küçük parçalara gelinceye dek parçalamayı sürdürün.
  2. Yumurtaların beyazını geniş kasede çırpın.
  3. Kesme dondurmayı 6 tane eşdeğer parçaya ayırdıktan sonra yumurtaya ve rondo içerisinde bulunan karışıma bulayıp, 12 saat boyunca buzlukta bekletin. (Derin dondurucu olması daha iyi olacaktır)
  4. Donma işlemi tamamlandıktan sonra sıra geldi kızartmaya. Dolapta çıkardığınız dondurmaları tekrar yumurta ve karışıma bulayıp, kızgın yağa atın.
  5. Pişirme işleminin çok kısa sürmesi gerekiyor. Çünkü dondurmanın tamamen erimesini istemiyoruz. 15 saniye yeterli süredir. Bu süre içerisinde tersini çevirerek iki tarafında hızlıca pişmesini sağlayın. Geriye kalan aşama afiyetle yemek olacaktır.
  6. Tarifin yapımını burada bitirdik. Daha fazla dondurma tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
  7. Hızlı bir şekilde karıştırmak için rondonuzu hazırlayın. Badem, mısır gevreği, ekmek kırıntıları ve şekeri çok küçük parçalara gelinceye dek parçalamayı sürdürün.
  8. Yumurtaların beyazını geniş kasede çırpın.
  9. Kesme dondurmayı 6 tane eşdeğer parçaya ayırdıktan sonra yumurtaya ve rondo içerisinde bulunan karışıma bulayıp, 12 saat boyunca buzlukta bekletin. (Derin dondurucu olması daha iyi olacaktır)
  10. Donma işlemi tamamlandıktan sonra sıra geldi kızartmaya. Dolapta çıkardığınız dondurmaları tekrar yumurta ve karışıma bulayıp, kızgın yağa atın.
  11. Pişirme işleminin çok kısa sürmesi gerekiyor. Çünkü dondurmanın tamamen erimesini istemiyoruz. 15 saniye yeterli süredir. Bu süre içerisinde tersini çevirerek iki tarafında hızlıca pişmesini sağlayın. Geriye kalan aşama afiyetle yemek olacaktır.
  12. Tarifin yapımını burada bitirdik. Daha fazla dondurma tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."