Masterchef Kıymadan Ev Yapımı Döner Tarifi

Masterchef Kıymadan Ev Yapımı Döner Tarifi
Masterchef Kıymadan Ev Yapımı Döner

Malzemeler

  • 1 kilo az yağlı dana kıyma1 adet kuru soğan2 diş sarımsak3 yemek kaşığı irmik3 yemek kaşığı yoğurtKarabiberTuzKimyonPulbiberSalçaSuTuz500 gram unBir tutam şeker1 yemek kaşığı mayaSuTuz1 kilo az yağlı dana kıyma1 adet kuru soğan2 diş sarımsak3 yemek kaşığı irmik3 yemek kaşığı yoğurtKarabiberTuzKimyonPulbiberSalçaSuTuz500 gram unBir tutam şeker1 yemek kaşığı mayaSuTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kıyma hariç bütün malzemeler mutfak robotuna alınır ve robottan geçirilir.
  2. Ardından kıyma eklenir ve 5 dakika bütün malzemelerle birlikte yoğurulur. Eliniz yardımıyla güzelce karıştırın. Dinlenmesi için buzdolabına konulur.
  3. Dolaptan çıkarılıp streç filme sıkı bir şekilde sarılır ve rulo yapılır.
  4. Buzluğa konur ve donduktan sonra buzluktan çıkarılıp 10 dakika sonra kesilerek kızartılır. Bıçak ile en ince şekilde doğrayacaksınız.
  5. Hafif yağ dökmüş olduğunuz tavada, önlü arkalı güzelce pişirdikten sonra servise hazır hale getireceksiniz.
  6. Altına pide kesilmiş bir şekilde konur ve üzerine salça sosu gezdirilerek yenilir. Tabii ki öncelikle pideyi yapmanız gerekiyor, onuda hızlıca anlatalım, çünkü basit.
  7. Dönerin yapılması bitti tabii ki bundan önce alt kısmına döşeyeceğimiz pideyi yapmak gerekiyor.
  8. Yukarıda malzeme listesindeki hamur malzemelerini geniş bir kapta yoğurun ve yaklaşık 45 dakika boyunca mayalanmasını bekleyin. Hamurdan dilediğiniz boyutta pideler yaparak fırına vererek pişirin. Hepsi bu kadar !
  9. Kıyma hariç bütün malzemeler mutfak robotuna alınır ve robottan geçirilir.
  10. Ardından kıyma eklenir ve 5 dakika bütün malzemelerle birlikte yoğurulur. Eliniz yardımıyla güzelce karıştırın. Dinlenmesi için buzdolabına konulur.
  11. Dolaptan çıkarılıp streç filme sıkı bir şekilde sarılır ve rulo yapılır.
  12. Buzluğa konur ve donduktan sonra buzluktan çıkarılıp 10 dakika sonra kesilerek kızartılır. Bıçak ile en ince şekilde doğrayacaksınız.
  13. Hafif yağ dökmüş olduğunuz tavada, önlü arkalı güzelce pişirdikten sonra servise hazır hale getireceksiniz.
  14. Altına pide kesilmiş bir şekilde konur ve üzerine salça sosu gezdirilerek yenilir. Tabii ki öncelikle pideyi yapmanız gerekiyor, onuda hızlıca anlatalım, çünkü basit.
  15. Dönerin yapılması bitti tabii ki bundan önce alt kısmına döşeyeceğimiz pideyi yapmak gerekiyor.
  16. Yukarıda malzeme listesindeki hamur malzemelerini geniş bir kapta yoğurun ve yaklaşık 45 dakika boyunca mayalanmasını bekleyin. Hamurdan dilediğiniz boyutta pideler yaparak fırına vererek pişirin. Hepsi bu kadar !

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."