Masterchef Kivili Pasta Tarifi

Masterchef Kivili Pasta Tarifi
Masterchef Kivili Pasta

Malzemeler

  • 750 gram Süt1 Su Bardağı Nişasta (2 parmak eksik olacak)1 Çay Bardağı Şeker1 Yemek Kaşığı Siyah Haşhaş1 paket vanilya0,5 Paket Kremşanti2 Kahve Fincanı Şeker2 Tane Yumurta2 Kahve Fincanı Un1 Kahve Fincanı Ispanak Püresi0,5 Kahve Fincanı Nişasta1 Paket Vanilya1 Çay Bardağı Süt0,5 Paket Kabartma Tozu3 Yemek Kaşığı SıvıyağTuzHazır Paket Kivi Jölesi5 Tane Kivi750 gram Süt1 Su Bardağı Nişasta (2 parmak eksik olacak)1 Çay Bardağı Şeker1 Yemek Kaşığı Siyah Haşhaş1 paket vanilya0,5 Paket Kremşanti2 Kahve Fincanı Şeker2 Tane Yumurta2 Kahve Fincanı Un1 Kahve Fincanı Ispanak Püresi0,5 Kahve Fincanı Nişasta1 Paket Vanilya1 Çay Bardağı Süt0,5 Paket Kabartma Tozu3 Yemek Kaşığı SıvıyağTuzHazır Paket Kivi Jölesi5 Tane Kivi
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Yumurtaları bir miktar şeker ve vanilya ile karıştırın. Mikser yardımıyla rengi sarı olana kadar karıştırın. Köpürecektir. Karışım üzerine sıvıyağ ve ıspanak püresi dökerek karıştırmayı sürdürün. Makinenin en düşük seviyesinde çırpın.
  2. Nişasta, kabartma tozu ve un eklemesi yaptıktan sonra robotu bırakarak, çırpma teli ile karıştırmayı sürdürün.
  3. Kalıbı tereyağ ile yağladıktan sonra yapışmaması için biraz unlayın ve elde edilen karışımı kalıba dökün.
  4. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin.
  5. Geniş bir tencere içerisine nişasta, şeker ve vanilyayı koyduktan sonra süt ilavesi yaparak çırpın ve pişirmeye başlayın. Piştikten sonra bir süre soğuması için bekleyin. Yaklaşık 15 dakika yeterli olacaktır.
  6. Soğuyan krema üzerine krem şanti ekledikten sonra topaksız olana kadar çırpmaya devam edin. Haşhaş ilavesi yaptıktan sonra hafifçe karıştırın.
  7. Kek piştikten sonra, biraz soğumaya bırakın ve ılıkken 1 çay bardağı sütü eşit miktarda üzerine dökün. Ardından elde edilen kremayıda eşit olacak şekilde dağıtın ve videoda gördüğünüz gibi kiviler ile süsleyin.
  8. Hazır jöleyi paket üzerinde yazan talimatlara göre hazırlayın. Soğuduktan sonra pasta üzerine yerleştirin.
  9. Pastamız artık hazır. 12 saat boyunca buzdolabında bekletin ve çıkardıktan sonra isteğe bağlı süslerle süsleyip, servise hazır hale getirin.
  10. Yumurtaları bir miktar şeker ve vanilya ile karıştırın. Mikser yardımıyla rengi sarı olana kadar karıştırın. Köpürecektir. Karışım üzerine sıvıyağ ve ıspanak püresi dökerek karıştırmayı sürdürün. Makinenin en düşük seviyesinde çırpın.
  11. Nişasta, kabartma tozu ve un eklemesi yaptıktan sonra robotu bırakarak, çırpma teli ile karıştırmayı sürdürün.
  12. Kalıbı tereyağ ile yağladıktan sonra yapışmaması için biraz unlayın ve elde edilen karışımı kalıba dökün.
  13. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin.
  14. Geniş bir tencere içerisine nişasta, şeker ve vanilyayı koyduktan sonra süt ilavesi yaparak çırpın ve pişirmeye başlayın. Piştikten sonra bir süre soğuması için bekleyin. Yaklaşık 15 dakika yeterli olacaktır.
  15. Soğuyan krema üzerine krem şanti ekledikten sonra topaksız olana kadar çırpmaya devam edin. Haşhaş ilavesi yaptıktan sonra hafifçe karıştırın.
  16. Kek piştikten sonra, biraz soğumaya bırakın ve ılıkken 1 çay bardağı sütü eşit miktarda üzerine dökün. Ardından elde edilen kremayıda eşit olacak şekilde dağıtın ve videoda gördüğünüz gibi kiviler ile süsleyin.
  17. Hazır jöleyi paket üzerinde yazan talimatlara göre hazırlayın. Soğuduktan sonra pasta üzerine yerleştirin.
  18. Pastamız artık hazır. 12 saat boyunca buzdolabında bekletin ve çıkardıktan sonra isteğe bağlı süslerle süsleyip, servise hazır hale getirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."