Masterchef Kete Tarifi

Masterchef Kete Tarifi
Masterchef Kete

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt1 büyük paket margarin1 tatlı kaşığı bira mayası1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği ölçülerde un2,5 su bardağı süt1 büyük paket margarin1 tatlı kaşığı bira mayası1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği ölçülerde un
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Geniş bir kabın içinde yarım bardak sütle birlikte 1 tatlı kaşığı bira mayasını kabartın. 1 büyük paket margarini eritin.
  2. Eriyen margarin, süt, maya ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kabın içinde karıştırın.
  3. Karışıma alabildiği ölçülerde un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Elde edilen hamuru ılık bir ortamda yaklaşık bir saat bekletin, kabarmasını sağlayın.
  5. Bir miktar unu bir tavada kavurun.
  6. Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kesin.
  7. Kesilen hamurları yuvarlayın ve yarım cm. kalınlığında oklavayla açın.
  8. İçine iki kaşık margarin ve kavrulmuş undan serpin.
  9. Hamurlarda unlu kısım iç tarafta kalacak şekilde iki tarafından rulo yaparak orta kısımda birleştirin.
  10. Rulonun üst kenarlarını iki ucundan bastırıp bir ucundan başlamak üzere kendi etrafında döndürün. Uç kısmını ortaya sokarak kaybolmasını sağlayın.
  11. Ruloları bir fırın tepsisine eşit aralıklarla dizerek üzerlerini bastırın. 10-15 dakika bekletin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  12. Tepsiyi fırına sürerek 20-25 dakika pişirin. Pişme süresi sona erdikten sonra fırından çıkarıp sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  13. Geniş bir kabın içinde yarım bardak sütle birlikte 1 tatlı kaşığı bira mayasını kabartın. 1 büyük paket margarini eritin.
  14. Eriyen margarin, süt, maya ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kabın içinde karıştırın.
  15. Karışıma alabildiği ölçülerde un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  16. Elde edilen hamuru ılık bir ortamda yaklaşık bir saat bekletin, kabarmasını sağlayın.
  17. Bir miktar unu bir tavada kavurun.
  18. Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kesin.
  19. Kesilen hamurları yuvarlayın ve yarım cm. kalınlığında oklavayla açın.
  20. İçine iki kaşık margarin ve kavrulmuş undan serpin.
  21. Hamurlarda unlu kısım iç tarafta kalacak şekilde iki tarafından rulo yaparak orta kısımda birleştirin.
  22. Rulonun üst kenarlarını iki ucundan bastırıp bir ucundan başlamak üzere kendi etrafında döndürün. Uç kısmını ortaya sokarak kaybolmasını sağlayın.
  23. Ruloları bir fırın tepsisine eşit aralıklarla dizerek üzerlerini bastırın. 10-15 dakika bekletin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  24. Tepsiyi fırına sürerek 20-25 dakika pişirin. Pişme süresi sona erdikten sonra fırından çıkarıp sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."