Masterchef Kaygana Tarifi Tarifi

Masterchef Kaygana Tarifi Tarifi
Masterchef Kaygana Tarifi

Malzemeler

  • 250 gram şeker2 kaşık margarin4 çorba kaşığı pudra şekeriYarım limon6 tane yumurta1 bardak şekerYarım limon suyu1 bardak su250 gram şeker2 kaşık margarin4 çorba kaşığı pudra şekeriYarım limon6 tane yumurta1 bardak şekerYarım limon suyu1 bardak su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İlk olarak kaygananın şerbetini hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu bir yerde kaynatın.
  2. Karışımın kıvamı koyulaşmaya başladığında içerisine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatın.
  3. Ardından ocağın altını kapatıp, kaygana hazır olana kadar şerbetin soğumasını bekleyin.
  4. Yumurtaların sarısını bir yere, beyazlarını da başka bir yere kırıp ayırın.
  5. Yumurta sarılarının bulunduğu kaba pudra şekerini ve yarım limonun suyunu da ilave ederek, malzemeleri birbiri ile güzelce karıştırın.
  6. Ayırmış olduğunuz yumurta beyazlarını da yumurta sarılı karışımın içerisine ekleyip, malzemeleri yeniden karıştırın.
  7. Margarini bir tavanın içerisine koyun ve önce eritip, sonra da kızmasını bekleyin.
  8. Hazırlamış olduğunuz karışımı kızgın yağın içerisine alın.
  9. Karışımı, tavayı sallayarak pişirin.
  10. Bir yüz piştiğinde çevirip, aynı şekilde diğer yüzü de pişirin.
  11. Daha önce hazırlamış olduğunuz, soğuk şerbeti kaygananın üzerine döküp, sonrasında da dilimlere ayırarak servis edin.
  12. İlk olarak kaygananın şerbetini hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu bir yerde kaynatın.
  13. Karışımın kıvamı koyulaşmaya başladığında içerisine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatın.
  14. Ardından ocağın altını kapatıp, kaygana hazır olana kadar şerbetin soğumasını bekleyin.
  15. Yumurtaların sarısını bir yere, beyazlarını da başka bir yere kırıp ayırın.
  16. Yumurta sarılarının bulunduğu kaba pudra şekerini ve yarım limonun suyunu da ilave ederek, malzemeleri birbiri ile güzelce karıştırın.
  17. Ayırmış olduğunuz yumurta beyazlarını da yumurta sarılı karışımın içerisine ekleyip, malzemeleri yeniden karıştırın.
  18. Margarini bir tavanın içerisine koyun ve önce eritip, sonra da kızmasını bekleyin.
  19. Hazırlamış olduğunuz karışımı kızgın yağın içerisine alın.
  20. Karışımı, tavayı sallayarak pişirin.
  21. Bir yüz piştiğinde çevirip, aynı şekilde diğer yüzü de pişirin.
  22. Daha önce hazırlamış olduğunuz, soğuk şerbeti kaygananın üzerine döküp, sonrasında da dilimlere ayırarak servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."