Masterchef Kakaolu Islak Kek Tarifi

Masterchef Kakaolu Islak Kek Tarifi
Masterchef Kakaolu Islak Kek

Malzemeler

  • 3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı süt1 çay bardağı ayçiçek yağı4 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya2,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı tereyağı3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı süt1 çay bardağı ayçiçek yağı4 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya2,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı tereyağı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Derin bir kap içerisinde yumurta şeker karışımı hazırlayarak iyice köpürtün.
  2. Bu karışıma yağ, kakao, vanilya ve süte ekleyerek devam edin.
  3. Bir su bardağı bu harçtan ayırın ve kalan kısmına kabartma tozu ile un ekleyerek işlemlerinize devam edin. Bardağa aldığınız karışımı soğuk tutun sonradan kekin üzerine dökeceğiz. Çok önemlidir.
  4. Kalıbınıza tereyağı ile yağlayarak kek karışımını aktarın ve 30 dakika 180 derecede pişirin.
  5. 7-8 dakika kadar dinlendirin ve sonrasında üzerinde minik delikler açın.
  6. Önceden ayrılan sıvı karışını yavaş bir halde üzerine dökün ve elle müdahale etmeden sıvı malzemenin içine geçmesini bekleyin.
  7. Eğer ki ilk defa yapıyorsanız keki yumuşatmak için aldığımız karışım az gelebilir. Kekiniz kuru kaldıysa bir sonraki yapılışta daha büyük bardakla alabilirsiniz.
  8. Dilimledikten sonra servis yapabilirsiniz. Soğutarak sunmanızı tavsiye ederim.
  9. Derin bir kap içerisinde yumurta şeker karışımı hazırlayarak iyice köpürtün.
  10. Bu karışıma yağ, kakao, vanilya ve süte ekleyerek devam edin.
  11. Bir su bardağı bu harçtan ayırın ve kalan kısmına kabartma tozu ile un ekleyerek işlemlerinize devam edin. Bardağa aldığınız karışımı soğuk tutun sonradan kekin üzerine dökeceğiz. Çok önemlidir.
  12. Kalıbınıza tereyağı ile yağlayarak kek karışımını aktarın ve 30 dakika 180 derecede pişirin.
  13. 7-8 dakika kadar dinlendirin ve sonrasında üzerinde minik delikler açın.
  14. Önceden ayrılan sıvı karışını yavaş bir halde üzerine dökün ve elle müdahale etmeden sıvı malzemenin içine geçmesini bekleyin.
  15. Eğer ki ilk defa yapıyorsanız keki yumuşatmak için aldığımız karışım az gelebilir. Kekiniz kuru kaldıysa bir sonraki yapılışta daha büyük bardakla alabilirsiniz.
  16. Dilimledikten sonra servis yapabilirsiniz. Soğutarak sunmanızı tavsiye ederim.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."