Masterchef Kağıtta Ciğer Kebabı Tarifi

Masterchef Kağıtta Ciğer Kebabı Tarifi
Masterchef Kağıtta Ciğer Kebabı

Malzemeler

  • 1 adet soğan1 adet kabak1 kg ciğer1 adet havuç5 adet mantar1 adet kırmızı biber2 adet patates3 adet biber3 yemek kaşığı tereyağıTaze kekikKarabiberSıvıyağTuz1 adet soğan1 adet kabak1 kg ciğer1 adet havuç5 adet mantar1 adet kırmızı biber2 adet patates3 adet biber3 yemek kaşığı tereyağıTaze kekikKarabiberSıvıyağTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Ciğerler kuşbaşı doğranır ve biberler çekirdeklerinden ayıklanır.
  2. Patates, havuç, kabak ve biber iri iri doğranır. Soğan ve mantarlar da yine küp şeklinde doğranır.
  3. Tavaya sıvıyağ konulur ve ilk olarak soğan ve havuçlar eklenerek soteleme işlemine başlanılır.
  4. Biraz kavrulduktan sonra üzerine kabak, patates ve biberler eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Son olarak da mantarlar eklenir.
  5. Mantarların suyunun çekmesi beklenir ve üzerine tuz, karabiber atılır. Ocağın altı kapatılır.
  6. Başka bir tavaya sıvıyağ konularak ciğer sotelenmeye başlanır. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Ciğerler piştiği zaman ocağın altı kapatılır.
  7. Yağlı kağıtlar 25*35 cm kadar kesilerek ortasına sebzelerden yerleştirilir. Üzerine de biraz ciğer konulur.
  8. Kağıt dikkatli bir şekilde katlanılır ve fırın tepsisine dizilen kağıtlar 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
  9. Ciğer üzerine genelde sumak veya özellikle kimyon serpiştirerek servis edilmektedir. Kimyon çok farklı bir lezzet katmaktadır.
  10. Ciğerler kuşbaşı doğranır ve biberler çekirdeklerinden ayıklanır.
  11. Patates, havuç, kabak ve biber iri iri doğranır. Soğan ve mantarlar da yine küp şeklinde doğranır.
  12. Tavaya sıvıyağ konulur ve ilk olarak soğan ve havuçlar eklenerek soteleme işlemine başlanılır.
  13. Biraz kavrulduktan sonra üzerine kabak, patates ve biberler eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Son olarak da mantarlar eklenir.
  14. Mantarların suyunun çekmesi beklenir ve üzerine tuz, karabiber atılır. Ocağın altı kapatılır.
  15. Başka bir tavaya sıvıyağ konularak ciğer sotelenmeye başlanır. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Ciğerler piştiği zaman ocağın altı kapatılır.
  16. Yağlı kağıtlar 25*35 cm kadar kesilerek ortasına sebzelerden yerleştirilir. Üzerine de biraz ciğer konulur.
  17. Kağıt dikkatli bir şekilde katlanılır ve fırın tepsisine dizilen kağıtlar 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
  18. Ciğer üzerine genelde sumak veya özellikle kimyon serpiştirerek servis edilmektedir. Kimyon çok farklı bir lezzet katmaktadır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."