Masterchef Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Masterchef Ispanaklı Kol Böreği Tarifi
Masterchef Ispanaklı Kol Böreği

Malzemeler

  • 4 su bardağı un3 yumurta sarısı1,5 tatlı kaşığı bira mayası12 çorba kaşığı süt4 yemek kaşığı margarin1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 kg. ıspanak3 çorba kaşığı yağ2 adet orta boy kuru soğanBir miktar tuzBir miktar karabiber3 adet haşlanmış katı yumurta4 su bardağı un3 yumurta sarısı1,5 tatlı kaşığı bira mayası12 çorba kaşığı süt4 yemek kaşığı margarin1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 kg. ıspanak3 çorba kaşığı yağ2 adet orta boy kuru soğanBir miktar tuzBir miktar karabiber3 adet haşlanmış katı yumurta
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. 1 kg. ıspanağı iyice yıkayarak kesme tahtası üzerinde doğrayın. Doğradığınız ıspanakları 3 eşit parçaya ayırın.
  2. 2 adet orta boy soğanı küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tava içinde 2-3 kaşık yağda hafif kavurmak suretiyle öldürün.
  3. Kavrulan soğanların içine ıspanakları atarak suyunu çekene kadar 5-6 dakika kadar kavurmaya devam edin. Üzerine bir miktar tuz ve bir miktar karabiber ilave edin.
  4. Haşlanan 3 adet katı yumurtayı iri kıyarak karışıma bırakarak karıştırın. Böreğin iç malzemesi hazır olacaktır.
  5. 10 çorba kaşığı sütü, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1,5 tatlı kaşığı ezdiğiniz bira mayasını bir tencerede birleştirerek karıştırın.
  6. Tezgahın üzerine 4 su bardağı unu boşaltıp ortasını açarak havuz oluşturun. Ezilmiş mayalı, sütlü, toz şekerli karışımı havuzun içine boşaltarak hamur haline gelene kadar yoğurun. Hazırlanan hamurun üzerine bir bez veya tülbent kapatarak bir süre kadar mayalanmaya bırakın.
  7. Mayalanan hamuru bir merdaneyle 1 cm kalınlığında dikdörtgen biçiminde açın.
  8. Açılan hamura hazırlanan ıspanaklı harcı boydan boya serpiştirerek paket şeklinde hamuru elle kapatın.
  9. Hamurun iki başına yapışması için 3 yumurta sarısını bir mutfak fırçası yardımıyla sürün ve kenarlarından bastırın.
  10. Yağladığınız bir fırın tepsisine hazırladığınız hamuru koyduktan sonra 25 dakika kadar tekrar mayalanması için bir kenarda bekletin.
  11. Bu süre sonunda üzerine bir miktar çırpılmış yumurta sürün. Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırına sürün
  12. Böreği yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra fırından alın. Sıcak böreği geniş bir tabağa alarak servis edebilirsiniz. İster çay, ister ayranla afiyetle yiyebilirsiniz.
  13. 1 kg. ıspanağı iyice yıkayarak kesme tahtası üzerinde doğrayın. Doğradığınız ıspanakları 3 eşit parçaya ayırın.
  14. 2 adet orta boy soğanı küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tava içinde 2-3 kaşık yağda hafif kavurmak suretiyle öldürün.
  15. Kavrulan soğanların içine ıspanakları atarak suyunu çekene kadar 5-6 dakika kadar kavurmaya devam edin. Üzerine bir miktar tuz ve bir miktar karabiber ilave edin.
  16. Haşlanan 3 adet katı yumurtayı iri kıyarak karışıma bırakarak karıştırın. Böreğin iç malzemesi hazır olacaktır.
  17. 10 çorba kaşığı sütü, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1,5 tatlı kaşığı ezdiğiniz bira mayasını bir tencerede birleştirerek karıştırın.
  18. Tezgahın üzerine 4 su bardağı unu boşaltıp ortasını açarak havuz oluşturun. Ezilmiş mayalı, sütlü, toz şekerli karışımı havuzun içine boşaltarak hamur haline gelene kadar yoğurun. Hazırlanan hamurun üzerine bir bez veya tülbent kapatarak bir süre kadar mayalanmaya bırakın.
  19. Mayalanan hamuru bir merdaneyle 1 cm kalınlığında dikdörtgen biçiminde açın.
  20. Açılan hamura hazırlanan ıspanaklı harcı boydan boya serpiştirerek paket şeklinde hamuru elle kapatın.
  21. Hamurun iki başına yapışması için 3 yumurta sarısını bir mutfak fırçası yardımıyla sürün ve kenarlarından bastırın.
  22. Yağladığınız bir fırın tepsisine hazırladığınız hamuru koyduktan sonra 25 dakika kadar tekrar mayalanması için bir kenarda bekletin.
  23. Bu süre sonunda üzerine bir miktar çırpılmış yumurta sürün. Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırına sürün
  24. Böreği yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra fırından alın. Sıcak böreği geniş bir tabağa alarak servis edebilirsiniz. İster çay, ister ayranla afiyetle yiyebilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."