Masterchef Ispanaklı Çörek Tarifi

Masterchef Ispanaklı Çörek Tarifi
Masterchef Ispanaklı Çörek

Malzemeler

  • 1 Bardak Süt1 Bardak Su1 Paket Maya1 Kaşık Şeker4 Su Bardağı Un1 Tatlı Kaşığı Tuz1 kilo Ispanak1 adet Soğan2 adet YumurtaYarım Çay Bardağı Zeytinyağı1 Kaşık Galeta UnuPul  BiberTuzKarabiber1 Bardak Süt1 Bardak Su1 Paket Maya1 Kaşık Şeker4 Su Bardağı Un1 Tatlı Kaşığı Tuz1 kilo Ispanak1 adet Soğan2 adet YumurtaYarım Çay Bardağı Zeytinyağı1 Kaşık Galeta UnuPul  BiberTuzKarabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle iç malzemesini hazırlamaktan başlayacağız. Bol suda yıkadığımız ıspanakları küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanıda aynı şekilde doğradıktan sonra bir tava içerisinde yağda kavurmaya başlayın.
  2. Ispanakları diğer malzemeler ile birlikte kavurmaya başlayın. Ispanaklar sönmeye başlayıncaya kadar kavurma işlemini sürdürün. Kısık ateşte kavurma devam ederken yumurtaları pişirmeye geçelim.
  3. Az miktarda yağ ile farklı bir tavada sürekli olarak yumurtaları karıştırın ve piştikten sonra ıspanakların üzerine ilave ederek karıştırmayı sürdürün. İkiside piştikten sonra altını kapatarak soğumaya bırakın.
  4. İç malzememiz hazırlandıktan sonra hamuru hazırlamaya geçiyoruz. Ilık süt içerisine şeker ile mayayı ekledikten sonra karıştırın. Ardından oda sıcaklığında beklemeye alın. Mayalar çatlayacaktır. Bu aşamadan sonra tuz, su ve un eklemesi yapılarak hamur kıvamına getirin.
  5. Hamur dinlendikten ve mayalandıktan sonra ufak parçalar halinde ayırın ve ince bir şekilde hamuru açın. İç malzemesini koyduktan sonra yarım ay şeklinde kapatın. Kapadığınız kısmı düzgün olması bakımında kase yardımıyla kesin.
  6. Hazır olanları saç tavada veya normal tavada dilediğiniz kadar pişirerek hazır hale getirin. Pişerken verdiği koku oldukça güzel olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
  7. Öncelikle iç malzemesini hazırlamaktan başlayacağız. Bol suda yıkadığımız ıspanakları küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanıda aynı şekilde doğradıktan sonra bir tava içerisinde yağda kavurmaya başlayın.
  8. Ispanakları diğer malzemeler ile birlikte kavurmaya başlayın. Ispanaklar sönmeye başlayıncaya kadar kavurma işlemini sürdürün. Kısık ateşte kavurma devam ederken yumurtaları pişirmeye geçelim.
  9. Az miktarda yağ ile farklı bir tavada sürekli olarak yumurtaları karıştırın ve piştikten sonra ıspanakların üzerine ilave ederek karıştırmayı sürdürün. İkiside piştikten sonra altını kapatarak soğumaya bırakın.
  10. İç malzememiz hazırlandıktan sonra hamuru hazırlamaya geçiyoruz. Ilık süt içerisine şeker ile mayayı ekledikten sonra karıştırın. Ardından oda sıcaklığında beklemeye alın. Mayalar çatlayacaktır. Bu aşamadan sonra tuz, su ve un eklemesi yapılarak hamur kıvamına getirin.
  11. Hamur dinlendikten ve mayalandıktan sonra ufak parçalar halinde ayırın ve ince bir şekilde hamuru açın. İç malzemesini koyduktan sonra yarım ay şeklinde kapatın. Kapadığınız kısmı düzgün olması bakımında kase yardımıyla kesin.
  12. Hazır olanları saç tavada veya normal tavada dilediğiniz kadar pişirerek hazır hale getirin. Pişerken verdiği koku oldukça güzel olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."