Masterchef Ispanaklı Çılbır Tarifi

Masterchef Ispanaklı Çılbır Tarifi
Masterchef Ispanaklı Çılbır

Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak3 adet yumurta2 adet soğan2 diş sarımsak1 kâse yoğurt1 yemek kaşığı tereyağıKarabiberPul biberTuz1 yemek kaşığı sirkeYarım kilo ıspanak3 adet yumurta2 adet soğan2 diş sarımsak1 kâse yoğurt1 yemek kaşığı tereyağıKarabiberPul biberTuz1 yemek kaşığı sirke
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Ispanakları ayıklayarak içerisinde bulunan çamur ve bitki parçalarından arındırın. Küçük parçalar halinde doğrayarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Ispanak piştiği esnada başka tencere içerisinde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile daha önceden doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kızartın.
  3. Bir tencereye su koyarak içerisine tuz ekleyin. İçerisine 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek birlikte kaynatın.
  4. 3 adet yumurtayı kaynayan su ve sirkenin içerisine kırın. O esnada pişen soğanları ıspanakların üzerine ekleyin. İstediğiniz oranda karabiberi ekleyerek servis tabağına alın.
  5. Sarımsakların kabuklarını soyun ve bir havanda döverek yoğurdun içine ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Elde etmiş olduğunuz sarımsaklı yoğurdu ıspanakların üzerine ekleyin. Pişirdiğiniz yumurtayı ıspanaklı yoğurt üzerine dökün.
  7. Tereyağını eritin ve içerisine pul biber ekleyin. Biraz pişirip yapı yakın ve yumurtaların üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
  8. Kullandığınız yumurtalar çiftlik değil köy yumurtası olmalı ve tarifi ıspanağın mevsiminde yapmalısınız.
  9. Ispanakları ayıklayarak içerisinde bulunan çamur ve bitki parçalarından arındırın. Küçük parçalar halinde doğrayarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  10. Ispanak piştiği esnada başka tencere içerisinde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile daha önceden doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kızartın.
  11. Bir tencereye su koyarak içerisine tuz ekleyin. İçerisine 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek birlikte kaynatın.
  12. 3 adet yumurtayı kaynayan su ve sirkenin içerisine kırın. O esnada pişen soğanları ıspanakların üzerine ekleyin. İstediğiniz oranda karabiberi ekleyerek servis tabağına alın.
  13. Sarımsakların kabuklarını soyun ve bir havanda döverek yoğurdun içine ekleyin ve iyice karıştırın.
  14. Elde etmiş olduğunuz sarımsaklı yoğurdu ıspanakların üzerine ekleyin. Pişirdiğiniz yumurtayı ıspanaklı yoğurt üzerine dökün.
  15. Tereyağını eritin ve içerisine pul biber ekleyin. Biraz pişirip yapı yakın ve yumurtaların üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
  16. Kullandığınız yumurtalar çiftlik değil köy yumurtası olmalı ve tarifi ıspanağın mevsiminde yapmalısınız.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."