Masterchef Hatay’dan Çıkma Meşhur: Şam Tatlısı Tarifi Tarifi

Masterchef Hatay’dan Çıkma Meşhur: Şam Tatlısı Tarifi Tarifi
Masterchef Hatay’dan Çıkma Meşhur: Şam Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker2 su bardağı süt3 su bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz2 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı tarçın2 su bardağı su2,5 su bardağı toz şekerYarım limonun suyuYarım su bardağı suYarım su bardağı pekmez1 avuç bütün ceviz1 su bardağı toz şeker2 su bardağı süt3 su bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz2 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı tarçın2 su bardağı su2,5 su bardağı toz şekerYarım limonun suyuYarım su bardağı suYarım su bardağı pekmez1 avuç bütün ceviz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle şerbetle işe başlayın ki soğuk olarak tatlının üstüne dökmeniz gerekeceğinden soğuması için zaman ayırmış olursunuz. Bir tencerede şeker ve suyu koyup şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu döküp soğuması için bir kenarda bekletin. Geniş bir kaba irmik, süt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpın.
  3. Farklı bir kapta ise arası için yapmanız gereken ceviz, toz şeker ve tarçını birbiri ile iyice özdeşleşene dek karıştırın.
  4. Yağlamış olduğunuz fırın kabına öncelikli olarak hazırladığınız kek hamuru karışımının yarısını kalıba dökün ve arası için hazırladığınız ceviz karışımının hepsini hamurun üstüne dökün.
  5. Geri kalan kek hamurunuzu ceviz karışımının üstünü kapatacak şekilde kalıba dökün.
  6. Biraz özdeşleşmesi için bekleyin. Son olarak üstünü bütün cevizlerle süsleyin.
  7. Önceden ısıtılmış olan 180 derecede ki fırınınızda 15 dakika kadar pişirin.
  8. 15 dakika sonra fırında çıkarın ve bir kasede hazırlamış olduğunuz su ile pekmez karışımını da üstüne sürün ve üstü kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin.
  9. Üstü iyice kızardıktan sonra güzelce dilimleyin ve üzerine soğutmuş olduğunuz şerbeti dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Şam tatlısı tarifi artık hazırdır. Şimdiden afiyet olsun.
  10. Öncelikle şerbetle işe başlayın ki soğuk olarak tatlının üstüne dökmeniz gerekeceğinden soğuması için zaman ayırmış olursunuz. Bir tencerede şeker ve suyu koyup şeker eriyene kadar karıştırın.
  11. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu döküp soğuması için bir kenarda bekletin. Geniş bir kaba irmik, süt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpın.
  12. Farklı bir kapta ise arası için yapmanız gereken ceviz, toz şeker ve tarçını birbiri ile iyice özdeşleşene dek karıştırın.
  13. Yağlamış olduğunuz fırın kabına öncelikli olarak hazırladığınız kek hamuru karışımının yarısını kalıba dökün ve arası için hazırladığınız ceviz karışımının hepsini hamurun üstüne dökün.
  14. Geri kalan kek hamurunuzu ceviz karışımının üstünü kapatacak şekilde kalıba dökün.
  15. Biraz özdeşleşmesi için bekleyin. Son olarak üstünü bütün cevizlerle süsleyin.
  16. Önceden ısıtılmış olan 180 derecede ki fırınınızda 15 dakika kadar pişirin.
  17. 15 dakika sonra fırında çıkarın ve bir kasede hazırlamış olduğunuz su ile pekmez karışımını da üstüne sürün ve üstü kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin.
  18. Üstü iyice kızardıktan sonra güzelce dilimleyin ve üzerine soğutmuş olduğunuz şerbeti dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Şam tatlısı tarifi artık hazırdır. Şimdiden afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."