Masterchef Hamuru Kendiniz Yaparak: Peynirli Yumuşak Pide Tarifi Tarifi

Masterchef Hamuru Kendiniz Yaparak: Peynirli Yumuşak Pide Tarifi Tarifi
Masterchef Hamuru Kendiniz Yaparak: Peynirli Yumuşak Pide Tarifi

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt3 çay bardağı ılık su1 paket yaş maya3 tatlı kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz15 kahve fincanı unBeyaz peynirMaydanozKaşar peyniri1 adet çırpılmış yumurta1 çay bardağı ılık süt3 çay bardağı ılık su1 paket yaş maya3 tatlı kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz15 kahve fincanı unBeyaz peynirMaydanozKaşar peyniri1 adet çırpılmış yumurta
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Yoğurmak için çıkardığınız kabın içine su ve süt koyularak maya eklenir, eritilir.
  2. Yağ, şeker ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
  3. Un yavaş bir şekilde ilave edilerek hamur yoğrulmaya başlanır.
  4. Üzerine örtü örtüp yarım saat mayalanır.
  5. İç harç seçtiğiniz bir kabın içinde beyaz peynir un ufak edilir, kaşar peyniri rendelenir ve maydanoz  ince ince doğranarak eklenir ve karıştırılır.
  6. Mayalanan hamuru 10  parçaya bölerek beze yapıyoruz.
  7. Yardımcı bir bez üstüne dizilerek üstünü kapatıyoruz.
  8. Bezenin birini tezgah üstünde un ile birlikte merdane ile birlikte uzunlamasına açılır.
  9. Tepsi boyuna gelince tam ortasına harcdan konulup iki kenarı tam ortaya kadar bükülüp iki uç birleştirilir.
  10. Üzerlerine yumurta sürdükten sonra önceden 250 derecede ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  11. Pişen pideler istenilen parçalara kesilip sıcak veya soğuk servis edilebilir.
  12. Yoğurmak için çıkardığınız kabın içine su ve süt koyularak maya eklenir, eritilir.
  13. Yağ, şeker ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
  14. Un yavaş bir şekilde ilave edilerek hamur yoğrulmaya başlanır.
  15. Üzerine örtü örtüp yarım saat mayalanır.
  16. İç harç seçtiğiniz bir kabın içinde beyaz peynir un ufak edilir, kaşar peyniri rendelenir ve maydanoz  ince ince doğranarak eklenir ve karıştırılır.
  17. Mayalanan hamuru 10  parçaya bölerek beze yapıyoruz.
  18. Yardımcı bir bez üstüne dizilerek üstünü kapatıyoruz.
  19. Bezenin birini tezgah üstünde un ile birlikte merdane ile birlikte uzunlamasına açılır.
  20. Tepsi boyuna gelince tam ortasına harcdan konulup iki kenarı tam ortaya kadar bükülüp iki uç birleştirilir.
  21. Üzerlerine yumurta sürdükten sonra önceden 250 derecede ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  22. Pişen pideler istenilen parçalara kesilip sıcak veya soğuk servis edilebilir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."