Masterchef Hamurlu Kavurma Tarifi

Masterchef Hamurlu Kavurma Tarifi
Masterchef Hamurlu Kavurma

Malzemeler

  • Yeteri kadar milföy hamuru500 gram dana kuşbaşı250 Gram MantarEt suyu10 dilim pastırma3 yemek kaşığı sıvıyağ1 yemek kaşığı tereyağı1,5 yemek kaşığı un2 diş sarımsak7 adet arpacık soğanBir miktar taze kaşar rendesi (isteğiniz kadar)Yumurta sarısıYeteri kadar milföy hamuru500 gram dana kuşbaşı250 Gram MantarEt suyu10 dilim pastırma3 yemek kaşığı sıvıyağ1 yemek kaşığı tereyağı1,5 yemek kaşığı un2 diş sarımsak7 adet arpacık soğanBir miktar taze kaşar rendesi (isteğiniz kadar)Yumurta sarısı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye sıvıyağ konulur ve etler eklenerek kavrulur.
  2. Etler biraz kavrulduktan sonra üzerine tuz ve karabiber atılır.
  3. Biraz daha kavrulduktan sonra üzerine un eklenir.
  4. Tüm etler una bulandıktan sonra üzerine soğuk et suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  5. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak 1,5 saat kadar pişirilir.
  6. Başka bir tarafta sarımsak ve mantarlar doğranır.
  7. Bir tavaya tereyağı konularak arpacık soğan ve sarımsaklar eklenir, kavrulma işlemine başlanır.
  8. Sonra mantarlar eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  9. Mantarlar suyunu çekince ocak kapatılır.
  10. Etler pişince mantarlı harç üzerine dökülür ve karıştırılır.
  11. Fırın tepsisine dökülür, milföy hamurları açılır ve fırın tepsisinin üzeri kapatılır.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilerek Hamurlu Kavurma tarifi tamamlanmış olur ve sofralarda yerini alır.
  13. Bir tencereye sıvıyağ konulur ve etler eklenerek kavrulur.
  14. Etler biraz kavrulduktan sonra üzerine tuz ve karabiber atılır.
  15. Biraz daha kavrulduktan sonra üzerine un eklenir.
  16. Tüm etler una bulandıktan sonra üzerine soğuk et suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  17. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak 1,5 saat kadar pişirilir.
  18. Başka bir tarafta sarımsak ve mantarlar doğranır.
  19. Bir tavaya tereyağı konularak arpacık soğan ve sarımsaklar eklenir, kavrulma işlemine başlanır.
  20. Sonra mantarlar eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  21. Mantarlar suyunu çekince ocak kapatılır.
  22. Etler pişince mantarlı harç üzerine dökülür ve karıştırılır.
  23. Fırın tepsisine dökülür, milföy hamurları açılır ve fırın tepsisinin üzeri kapatılır.
  24. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilerek Hamurlu Kavurma tarifi tamamlanmış olur ve sofralarda yerini alır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."