Masterchef Haluj Tarifi Tarifi

Masterchef Haluj Tarifi Tarifi
Masterchef Haluj Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet yumurta1 paket toz karbonat6 su bardağı un2,5 su bardağı su4 çay kaşığı tuz½ demet maydanozBir miktar tuz400 gram Dana kıyma3 adet kuru soğanBir miktar karabiber3-4 tutam kırmızı pul biber4-5 yemek kaşığı ay çiçek yağı veya sıvı yağKızartmak için bir miktar sıvı yağ2 adet yumurta1 paket toz karbonat6 su bardağı un2,5 su bardağı su4 çay kaşığı tuz½ demet maydanozBir miktar tuz400 gram Dana kıyma3 adet kuru soğanBir miktar karabiber3-4 tutam kırmızı pul biber4-5 yemek kaşığı ay çiçek yağı veya sıvı yağKızartmak için bir miktar sıvı yağ
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. 3 adet soğanı blendera koyarak geçirin. Orta büyüklükte bir tavanın içine geçirdiğiniz soğanları ve 400 gram dana kıymayı ve 4-5 yemek kaşığı sıvı ile birlikte bir süre kavurun. Üzerine 3-4 tutam kırmızı pul biber, bir miktar tuz ilave ederek karışım suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  2. Karışımı ocaktan alın ve harcınıza ½ demet kıyılmış maydanozları ekleyerek soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Diğer tarafta 6 su bardağı unu geniş bir kaba alın. Unun üzerine 2 yumurta, 2,5 su bardağı su ve 4 çay kaşığı tuzu ilave ederek hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.
  4. Yoğrulan hamuru mutfak tezgâhınıza alarak bir miktar daha unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir kıvam haline gelene kadar yoğurun.
  5. Oluşan hamuru iki parçaya ayırın. Tezgâhın üzerini unlayın. Ayırdığınız hamur parçalarını oklava yardımıyla açın.
  6. Açılan hamurlardan su bardağının ağzıyla yuvarlak parçalar halinde kesin.
  7. Kesilen yuvarlak hamurların orta kısmına hazırlamış olduğunuz harcı koyarak ortadan kenarlara doğru kapatın.
  8. Kızartma tavasına sıvı yağı koyarak bir süre kızdırın. Kızgın yağın içine Halujları bırakarak önlü arkalı kızartın.
  9. Kızaran börekleri geniş bir cam tepsiye koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  10. 3 adet soğanı blendera koyarak geçirin. Orta büyüklükte bir tavanın içine geçirdiğiniz soğanları ve 400 gram dana kıymayı ve 4-5 yemek kaşığı sıvı ile birlikte bir süre kavurun. Üzerine 3-4 tutam kırmızı pul biber, bir miktar tuz ilave ederek karışım suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  11. Karışımı ocaktan alın ve harcınıza ½ demet kıyılmış maydanozları ekleyerek soğuması için bir kenarda bekletin.
  12. Diğer tarafta 6 su bardağı unu geniş bir kaba alın. Unun üzerine 2 yumurta, 2,5 su bardağı su ve 4 çay kaşığı tuzu ilave ederek hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.
  13. Yoğrulan hamuru mutfak tezgâhınıza alarak bir miktar daha unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir kıvam haline gelene kadar yoğurun.
  14. Oluşan hamuru iki parçaya ayırın. Tezgâhın üzerini unlayın. Ayırdığınız hamur parçalarını oklava yardımıyla açın.
  15. Açılan hamurlardan su bardağının ağzıyla yuvarlak parçalar halinde kesin.
  16. Kesilen yuvarlak hamurların orta kısmına hazırlamış olduğunuz harcı koyarak ortadan kenarlara doğru kapatın.
  17. Kızartma tavasına sıvı yağı koyarak bir süre kızdırın. Kızgın yağın içine Halujları bırakarak önlü arkalı kızartın.
  18. Kızaran börekleri geniş bir cam tepsiye koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."