Masterchef Hafif Dolma Arayanların Seçimi: Firikli Pazı Sarması Tarifi Tarifi

Masterchef Hafif Dolma Arayanların Seçimi: Firikli Pazı Sarması Tarifi Tarifi
Masterchef Hafif Dolma Arayanların Seçimi: Firikli Pazı Sarması Tarifi

Malzemeler

  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur1 su bardağı Firik bulguru2 bağ pazı2 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet kuru soğan2 adet domates1 yemek kaşığı salçaYarım su bardağı suKuru naneTuzKarabiberPazı sapları1 su bardağı su1 adet defne yaprağı1 adet kuru soğanYarım su bardağı pilavlık bulgur1 su bardağı Firik bulguru2 bağ pazı2 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet kuru soğan2 adet domates1 yemek kaşığı salçaYarım su bardağı suKuru naneTuzKarabiberPazı sapları1 su bardağı su1 adet defne yaprağı1 adet kuru soğan
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Pazı saplarını yapraklarından kesin ve bir kenarda daha sonra kullanmak için bekletin.
  2. Pazı yapraklarını çok az sıcak suda haşlayın. Çok fazla haşlamanız pazı yapraklarınızın yırtılıp sarılmasını engellemesine neden olacaktır. Diri kalmasına özen gösterin.
  3. Geniş bir tava içerisine zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Ardından yemeklik olarak doğramış olduğunuz soğanları ekleyin ve kavurun.
  4. Soğanlarınız kavrulduktan sonra firik bulguru ile normal bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Rendelemiş olduğunuz domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Domates suyunu kaybettikten sonra yarım su bardağı suyu ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve iç harcı dinlenmesi için bir köşede bekletin.
  7. İç harcınızın sıcaklığını kaybetmesinden sonra haşlamış olduğunuz pazı yapraklarını bu iç harç ile doldurup sarın. Dolmalarınızı pişireceğiniz tenceresinin dibine pazı saplarını koyun. Hatta sarma işlemi esnasında yırtık çıkan yaprakları da koyabilirsiniz.
  8. Kuru soğanı da yuvarlak şekilde dilimleyip tabana yayın ve dolmalarınızı dizin.
  9. En son olarak da defne yaprağı ve sıcak suyu ekleyip en üst kısmına da dolmalarınız açılmaması için bir tabak yerleştirdikten sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
  10. Bu süre uzayabilir o yüzden ocağın altını kapatmadan önce dolmanızı kontrol etmeniz gerekebilir. Firikli pazı sarması tarifi bu kadar kolay. Afiyet olsun..
  11. Pazı saplarını yapraklarından kesin ve bir kenarda daha sonra kullanmak için bekletin.
  12. Pazı yapraklarını çok az sıcak suda haşlayın. Çok fazla haşlamanız pazı yapraklarınızın yırtılıp sarılmasını engellemesine neden olacaktır. Diri kalmasına özen gösterin.
  13. Geniş bir tava içerisine zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Ardından yemeklik olarak doğramış olduğunuz soğanları ekleyin ve kavurun.
  14. Soğanlarınız kavrulduktan sonra firik bulguru ile normal bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.
  15. Rendelemiş olduğunuz domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  16. Domates suyunu kaybettikten sonra yarım su bardağı suyu ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve iç harcı dinlenmesi için bir köşede bekletin.
  17. İç harcınızın sıcaklığını kaybetmesinden sonra haşlamış olduğunuz pazı yapraklarını bu iç harç ile doldurup sarın. Dolmalarınızı pişireceğiniz tenceresinin dibine pazı saplarını koyun. Hatta sarma işlemi esnasında yırtık çıkan yaprakları da koyabilirsiniz.
  18. Kuru soğanı da yuvarlak şekilde dilimleyip tabana yayın ve dolmalarınızı dizin.
  19. En son olarak da defne yaprağı ve sıcak suyu ekleyip en üst kısmına da dolmalarınız açılmaması için bir tabak yerleştirdikten sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
  20. Bu süre uzayabilir o yüzden ocağın altını kapatmadan önce dolmanızı kontrol etmeniz gerekebilir. Firikli pazı sarması tarifi bu kadar kolay. Afiyet olsun..

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."