Masterchef Güzel Balık Yapmak İsterseniz: Levrek Buğulama Tarifi Tarifi

Masterchef Güzel Balık Yapmak İsterseniz: Levrek Buğulama Tarifi Tarifi
Masterchef Güzel Balık Yapmak İsterseniz: Levrek Buğulama Tarifi

Malzemeler

  • 2 tane levrek1 tane soğanTereyağıTuzZeytinyağıDomates sosu1 tane patatesLimonBaharat (damak tadınıza göre)2 tane levrek1 tane soğanTereyağıTuzZeytinyağıDomates sosu1 tane patatesLimonBaharat (damak tadınıza göre)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Buğulama yapmak için ilk adım balıklardan başlıyoruz. Balıklarımızın kafasını koparıyoruz ve balıkları güzelce temizliyoruz.
  2. Bu sırada bir kaseye zeytinyağı, domates sosu ve istediğimiz baharatları koyarak burada bir sos elde ediyoruz.
  3. Bu sosa balıkları iyice buluyoruz yani balıkların her tarafına sos bulaştırıyoruz. Devamında fırına koyacağımız tepsin içerisine yağlı kağıt seriyoruz.
  4. Yağlı kağıdımızın üzerine balıklarımızı sıra sıra diziyoruz. Ardından patatesimizi, soğanımızı ve limonumuzu yuvarlak şekilde doğruyoruz ve tepsinin boş kalan kısımlarına yerleştiriyoruz.
  5. Tepsimizi alüminyum folyo ile güzelce kapatıyoruz. Tepsinin üzerini kapatmamızın sebebi buğulanma işleminin tam gerçekleşmesi ve bu kapatma işleminin balığa lezzet katmasıdır.
  6. Alüminyum folyoyu kapattıktan sonra üstten delikler açıyoruz. Bu aşamada kürdan kullanabiliriz. Daha öncesinden 170 derecede ısıtmaya başlamış olduğumuz fırınımıza tepsimizi yerleştiriyoruz.
  7. Balıklarımızı 40 dakika kadar fırında buğulanması için bırakıyoruz. Yaklaşık bir 20 dakika geçince fırını açıp balıkları alıyoruz ve balıkların arasına tereyağı koyuyoruz.
  8. Tekrar fırına veriyoruz ve pişmesini sağlıyoruz. 40 dakika dolunca balıklarımızın buğulanma işlemi bitmiş olacaktır. artık sıra afiyetle yeme zamanına gelmiştir.
  9. Servis ederken çoban salata ya da soğan salatası kullanarak lezzetini daha da ortaya çıkarabilirsiniz.
  10. Buğulama yapmak için ilk adım balıklardan başlıyoruz. Balıklarımızın kafasını koparıyoruz ve balıkları güzelce temizliyoruz.
  11. Bu sırada bir kaseye zeytinyağı, domates sosu ve istediğimiz baharatları koyarak burada bir sos elde ediyoruz.
  12. Bu sosa balıkları iyice buluyoruz yani balıkların her tarafına sos bulaştırıyoruz. Devamında fırına koyacağımız tepsin içerisine yağlı kağıt seriyoruz.
  13. Yağlı kağıdımızın üzerine balıklarımızı sıra sıra diziyoruz. Ardından patatesimizi, soğanımızı ve limonumuzu yuvarlak şekilde doğruyoruz ve tepsinin boş kalan kısımlarına yerleştiriyoruz.
  14. Tepsimizi alüminyum folyo ile güzelce kapatıyoruz. Tepsinin üzerini kapatmamızın sebebi buğulanma işleminin tam gerçekleşmesi ve bu kapatma işleminin balığa lezzet katmasıdır.
  15. Alüminyum folyoyu kapattıktan sonra üstten delikler açıyoruz. Bu aşamada kürdan kullanabiliriz. Daha öncesinden 170 derecede ısıtmaya başlamış olduğumuz fırınımıza tepsimizi yerleştiriyoruz.
  16. Balıklarımızı 40 dakika kadar fırında buğulanması için bırakıyoruz. Yaklaşık bir 20 dakika geçince fırını açıp balıkları alıyoruz ve balıkların arasına tereyağı koyuyoruz.
  17. Tekrar fırına veriyoruz ve pişmesini sağlıyoruz. 40 dakika dolunca balıklarımızın buğulanma işlemi bitmiş olacaktır. artık sıra afiyetle yeme zamanına gelmiştir.
  18. Servis ederken çoban salata ya da soğan salatası kullanarak lezzetini daha da ortaya çıkarabilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."