Masterchef Güveçte Dana Kavurma Tarifi

Masterchef Güveçte Dana Kavurma Tarifi
Masterchef Güveçte Dana Kavurma

Malzemeler

  • 500 gram kavurmalık dana eti1 yemek kaşığı margarin2 adet sivri biber1 adet domates1 su bardağı su1 çay kaşığı tuz500 gram kavurmalık dana eti1 yemek kaşığı margarin2 adet sivri biber1 adet domates1 su bardağı su1 çay kaşığı tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İri parçalar halinde kavurma için özel aldığınız eti doğrama ile işe başlayın. Bonfile veya antrikot seçmeniz sizi başarıya götürecektir.
  2. Etleri sadece su ile haşlayın. Kaynamış suya atın ve bu işlem 10 dakikayı geçmesin
  3. Haşlaması tamamlanan etleri domates bir yandan da biber ile güzelce kavurun. Kavurma işleminde margarin kullanın. Tereyağ varsa tabii ki ilk tercihiniz olmalıdır.
  4. Son 5 dakika tuz ve diğer baharatları ilave ederek daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  5. Dilerseniz fırınlamadan önce domates parçaları katarak da domatesin lezzetinin et ile bütünleşmesini sağlayabilirsiniz.
  6. Öneri: Haşlama ve kavurma işlemleri etin oldukça yumuşak olmasını sağlayacaktır. Bu aşamaları atlayıp direk olarak güveçte fırına atarsanız, etinizin sert olma ihtimali yükselecek ve pişirme süreniz 2 saate kadar çıkacaktır.
  7. İri parçalar halinde kavurma için özel aldığınız eti doğrama ile işe başlayın. Bonfile veya antrikot seçmeniz sizi başarıya götürecektir.
  8. Etleri sadece su ile haşlayın. Kaynamış suya atın ve bu işlem 10 dakikayı geçmesin
  9. Haşlaması tamamlanan etleri domates bir yandan da biber ile güzelce kavurun. Kavurma işleminde margarin kullanın. Tereyağ varsa tabii ki ilk tercihiniz olmalıdır.
  10. Son 5 dakika tuz ve diğer baharatları ilave ederek daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  11. Dilerseniz fırınlamadan önce domates parçaları katarak da domatesin lezzetinin et ile bütünleşmesini sağlayabilirsiniz.
  12. Öneri: Haşlama ve kavurma işlemleri etin oldukça yumuşak olmasını sağlayacaktır. Bu aşamaları atlayıp direk olarak güveçte fırına atarsanız, etinizin sert olma ihtimali yükselecek ve pişirme süreniz 2 saate kadar çıkacaktır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."