Masterchef Günlerin Aranan ve Vazgeçilemeyen Yüzü: Fırında Avcı Böreği Tarifi Tarifi

Masterchef Günlerin Aranan ve Vazgeçilemeyen Yüzü: Fırında Avcı Böreği Tarifi Tarifi
Masterchef Günlerin Aranan ve Vazgeçilemeyen Yüzü: Fırında Avcı Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 300 gr kıyma4 küçük kuru soğanBir bardak ceviz içi1 yemek kaşığı ince bulgurKarabiber, tuz, pul biber4 tane yufka1 bardak su1 bardak sıvı yağ1 yumurtaGaleta unu300 gr kıyma4 küçük kuru soğanBir bardak ceviz içi1 yemek kaşığı ince bulgurKarabiber, tuz, pul biber4 tane yufka1 bardak su1 bardak sıvı yağ1 yumurtaGaleta unu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kıymayı rengi dönene kadar biraz sıvı yağ ile kavurulur. Daha sonra yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir ve biraz daha yağ eklenir.
  2. İnce bulguru yeterli su da ıslatılır. Soğan ve kıyma kavrulduktan sonra içine bulgur, ceviz içi, tuz ve baharatlar ilave edilir. 2 dakika kadar bekletilir sonra ocak kapatılır.
  3. 1 yufkayı alıp yufkaya su ve sıvıyağ karışımı iyice bir sürülür.
  4. Aynı işlem 2. yufkada da yapılır, daha sonra yufkalar 8 eşit parçalara bölünür. Uzun kenarlara kıymalı iç konulur ve sarılır (ne sıkı olacak ne de çok gevşek).
  5. Daha sonra bu işlemler son iki yufkada da yapılır. Kalan karışıma yumurta ilave edilir.
  6. Börekler önce bu karışımla daha sonra da galeta unu ile harmanlanıp hazırlama işlemi bitirilir. 
  7. Tepsiye dizilir ve önceden 200’C lik ısıtılmış fırına atılır. Sıcak olarak da servis yapılır.
  8. Kıymayı rengi dönene kadar biraz sıvı yağ ile kavurulur. Daha sonra yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir ve biraz daha yağ eklenir.
  9. İnce bulguru yeterli su da ıslatılır. Soğan ve kıyma kavrulduktan sonra içine bulgur, ceviz içi, tuz ve baharatlar ilave edilir. 2 dakika kadar bekletilir sonra ocak kapatılır.
  10. 1 yufkayı alıp yufkaya su ve sıvıyağ karışımı iyice bir sürülür.
  11. Aynı işlem 2. yufkada da yapılır, daha sonra yufkalar 8 eşit parçalara bölünür. Uzun kenarlara kıymalı iç konulur ve sarılır (ne sıkı olacak ne de çok gevşek).
  12. Daha sonra bu işlemler son iki yufkada da yapılır. Kalan karışıma yumurta ilave edilir.
  13. Börekler önce bu karışımla daha sonra da galeta unu ile harmanlanıp hazırlama işlemi bitirilir. 
  14. Tepsiye dizilir ve önceden 200’C lik ısıtılmış fırına atılır. Sıcak olarak da servis yapılır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."