Masterchef Güçler Bu Tarifte Birleşiyor: Humuslu Et Kavurma Tarifi Tarifi

Masterchef Güçler Bu Tarifte Birleşiyor: Humuslu Et Kavurma Tarifi Tarifi
Masterchef Güçler Bu Tarifte Birleşiyor: Humuslu Et Kavurma Tarifi

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tere yağı1 su bardağı dolmalık fıstık1 soğan750 gr kuşbaşı dana etiKarabiberTuz500 gr nohut3 diş sarımsak1 limonun suyu2 yemek kaşığı tahin2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı sumakTuzZeytinyağı1 çay kaşığı pul biber2 yemek kaşığı tere yağı1 su bardağı dolmalık fıstık1 soğan750 gr kuşbaşı dana etiKarabiberTuz500 gr nohut3 diş sarımsak1 limonun suyu2 yemek kaşığı tahin2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı sumakTuzZeytinyağı1 çay kaşığı pul biber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tere yağını geniş bir tencerede eritin.
  2. 1 su bardağı dolmalık fıstığı pembeleşinceye kadar kavurup yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
  3. Etleri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve kara biberini ilave edin.
  5. Humus için nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
  6. Süzüp mutfak robotunda ezin.
  7. Sarımsakları ezip bir kaseye alın. Üzerine limon suyu, tahin ve zeytin yağını ekleyin.
  8. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  9. Humusu servis tabağına alın. Ortasını hafif çukurlaştırın.
  10. Kavurmayı humusun üzerine alıp üzerine pul biberli zeytin yağını gezdirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  11. Tere yağını geniş bir tencerede eritin.
  12. 1 su bardağı dolmalık fıstığı pembeleşinceye kadar kavurup yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
  13. Etleri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  14. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve kara biberini ilave edin.
  15. Humus için nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
  16. Süzüp mutfak robotunda ezin.
  17. Sarımsakları ezip bir kaseye alın. Üzerine limon suyu, tahin ve zeytin yağını ekleyin.
  18. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  19. Humusu servis tabağına alın. Ortasını hafif çukurlaştırın.
  20. Kavurmayı humusun üzerine alıp üzerine pul biberli zeytin yağını gezdirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."