Masterchef Gidişi ile Hüzünlendiren Kasımın Son Pastası: İncirli Pasta Tarifi Tarifi

Masterchef Gidişi ile Hüzünlendiren Kasımın Son Pastası: İncirli Pasta Tarifi Tarifi
Masterchef Gidişi ile Hüzünlendiren Kasımın Son Pastası: İncirli Pasta Tarifi

Malzemeler

  • 5 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay kaşığı tarçın2 adet yumurtaYarım lt. süt3 çorba kaşığı un1 çay bardağı toz şeker160 gram beyaz çikolata8-10 adet taze incir5 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay kaşığı tarçın2 adet yumurtaYarım lt. süt3 çorba kaşığı un1 çay bardağı toz şeker160 gram beyaz çikolata8-10 adet taze incir
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Pandispanyamızı hazırlamaya ilk yumurta ve şekeri çırparak başlıyoruz.
  2. 5 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekerimizi mikserin en yüksek hızında tamamen kabarıp, köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  3. DUnumuzu, kabartma tozumuzu ve olmazsa olmaz aromamız tarçınımızı eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyelim.
  4. Bir kaşık ya da spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaşça karıştıralım.
  5. Hazırladığımız karışımı yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kek kalıbına aktarıp 160 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  6. Fırından çıktıktan sonra dinlenip, soğumaya bırakalım.
  7. Kreması için ise orta boy bir tencerede 2 adet yumurtamızı ve 1 çay bardağı toz şekerimizi çırpalım ve ardından 3 çorba kaşığı un ekleyelim.
  8. Macun kıvamına gelince yarım litre sütümüzü ekleyelim. Karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  9. Piştikten sonra, ocaktan alıp küçük parçalara böldüğümüz 160 gram beyaz çikolatayı sıcak kremamıza ekleyelim ve o sıcaklıkta erimesini sağlayalım.
  10. Kremamızın üzerini hava almaması için tamamen kapatacak şekilde streç film yardımıyla kapatalım.
  11. Hava alınca kremamız kalınlaşabilir, streç film sayesinde kremamız hem kalınlaşıp kabuk haline gelmeyecek hem de pürüzsüz bir hal alacaktır.
  12. En az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakalım. Pişen pandispanya kekimizi enine 3 eşit parçaya kesin ve kremayı her katın arasında eşit miktarda sürün.
  13. İsteğe bağlı olarak en üst kek katmanına krema sürülebilir, çok tatlı olmasını istemiyor iseniz direkt taze incirlerle süsleyebilirsiniz.
  14. Benim tercihim eritilmiş beyaz çikolata ile kaplayıp üzerine az miktarda tarçın serpiştirdikten sonra ince kesilmiş taze incirlerle kaplamak. Tercih size kalmış, ama yanında mutlaka bir türk kahvesini eksik etmeyin. Kahkahaların binalardan taştığı sofraların ana kahramanı olmanız dileği ile. Sağlıklı günler dileriz.
  15. Pandispanyamızı hazırlamaya ilk yumurta ve şekeri çırparak başlıyoruz.
  16. 5 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekerimizi mikserin en yüksek hızında tamamen kabarıp, köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  17. DUnumuzu, kabartma tozumuzu ve olmazsa olmaz aromamız tarçınımızı eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyelim.
  18. Bir kaşık ya da spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaşça karıştıralım.
  19. Hazırladığımız karışımı yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kek kalıbına aktarıp 160 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  20. Fırından çıktıktan sonra dinlenip, soğumaya bırakalım.
  21. Kreması için ise orta boy bir tencerede 2 adet yumurtamızı ve 1 çay bardağı toz şekerimizi çırpalım ve ardından 3 çorba kaşığı un ekleyelim.
  22. Macun kıvamına gelince yarım litre sütümüzü ekleyelim. Karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  23. Piştikten sonra, ocaktan alıp küçük parçalara böldüğümüz 160 gram beyaz çikolatayı sıcak kremamıza ekleyelim ve o sıcaklıkta erimesini sağlayalım.
  24. Kremamızın üzerini hava almaması için tamamen kapatacak şekilde streç film yardımıyla kapatalım.
  25. Hava alınca kremamız kalınlaşabilir, streç film sayesinde kremamız hem kalınlaşıp kabuk haline gelmeyecek hem de pürüzsüz bir hal alacaktır.
  26. En az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakalım. Pişen pandispanya kekimizi enine 3 eşit parçaya kesin ve kremayı her katın arasında eşit miktarda sürün.
  27. İsteğe bağlı olarak en üst kek katmanına krema sürülebilir, çok tatlı olmasını istemiyor iseniz direkt taze incirlerle süsleyebilirsiniz.
  28. Benim tercihim eritilmiş beyaz çikolata ile kaplayıp üzerine az miktarda tarçın serpiştirdikten sonra ince kesilmiş taze incirlerle kaplamak. Tercih size kalmış, ama yanında mutlaka bir türk kahvesini eksik etmeyin. Kahkahaların binalardan taştığı sofraların ana kahramanı olmanız dileği ile. Sağlıklı günler dileriz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."