Masterchef Geleneksel Bir Lezzet: Yağlama Tarifi

Masterchef Geleneksel Bir Lezzet: Yağlama Tarifi
Masterchef Geleneksel Bir Lezzet: Yağlama

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma3 orta boy kuru soğan2 adet kırmızı biber3 adet çarliston biber1.5 çorba kaşığı domates salçası1.5 çorba kaşığı biber salçası1 bardak domates rendesi1 bardak su4 yemek kaşığı sıvı yağMaydanozBaharat ve tuzLavaş5 yemek kaşığı yoğurt2 diş sarımsak1.5 çorba kaşığı tereyağPul biber500 gr dana kıyma3 orta boy kuru soğan2 adet kırmızı biber3 adet çarliston biber1.5 çorba kaşığı domates salçası1.5 çorba kaşığı biber salçası1 bardak domates rendesi1 bardak su4 yemek kaşığı sıvı yağMaydanozBaharat ve tuzLavaş5 yemek kaşığı yoğurt2 diş sarımsak1.5 çorba kaşığı tereyağPul biber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Derin bir tavaya sıvı yağ alınır. Yağ ısındıktan sonra yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir.
  2. Soğan kavrulduktan sonra sırası ile biberler, salçalar ve domates rendesi ilave edilir.
  3. Pişen sebzeler yumuşadıktan sonra kıyma eklenerek kavrulur.
  4. Kıyma kavrulduktan sonra su eklenir ve maydanoz incecik doğrandıktan sonra ilave edilir. Baharat ve tuz eklendikten sonra ocaktan alınır.
  5. Ayrı bir kasede yoğurt ve doğranmış sarımsak ile sos hazırlanır.
  6. Bir tavada tereyağı ve pul biber eritilir.
  7. Lavaşlar servis tabağının ortasına alınır ve üzerine kıymalı karışımdan eklenerek üst üste lavaşlar eklenerek yoğurt eklenir.
  8. Yoğurdun en üzerine pul biberi ve sos eklenir ve sıcak olarak servis edilir.
  9. Derin bir tavaya sıvı yağ alınır. Yağ ısındıktan sonra yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir.
  10. Soğan kavrulduktan sonra sırası ile biberler, salçalar ve domates rendesi ilave edilir.
  11. Pişen sebzeler yumuşadıktan sonra kıyma eklenerek kavrulur.
  12. Kıyma kavrulduktan sonra su eklenir ve maydanoz incecik doğrandıktan sonra ilave edilir. Baharat ve tuz eklendikten sonra ocaktan alınır.
  13. Ayrı bir kasede yoğurt ve doğranmış sarımsak ile sos hazırlanır.
  14. Bir tavada tereyağı ve pul biber eritilir.
  15. Lavaşlar servis tabağının ortasına alınır ve üzerine kıymalı karışımdan eklenerek üst üste lavaşlar eklenerek yoğurt eklenir.
  16. Yoğurdun en üzerine pul biberi ve sos eklenir ve sıcak olarak servis edilir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."