Masterchef Fırında Tavuk Gökkuşağı Tarifi

Masterchef Fırında Tavuk Gökkuşağı Tarifi
Masterchef Fırında Tavuk Gökkuşağı

Malzemeler

  • 300 gram cherry domates2 adet havuç300 gram bebek patates3 adet haşlanmış tavuk göğsü6 adet köy biberi2 kepçe tavuk suyu2 adet kırmızı soğan5 dal taze kekik1 su bardağı zeytinyağı1 adet misket limonu rendesi1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber3 diş sarımsak300 gram cherry domates2 adet havuç300 gram bebek patates3 adet haşlanmış tavuk göğsü6 adet köy biberi2 kepçe tavuk suyu2 adet kırmızı soğan5 dal taze kekik1 su bardağı zeytinyağı1 adet misket limonu rendesi1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber3 diş sarımsak
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Sosu hazırlamak için limon kabuğu, sarımsak ve baharatlarınızı bir kap içerisinde karıştırın. Sonrasında tüm sebzeler ile birleştirmek üzere bekletin.
  2. Haşlanan tavukları bir kenarda suyunu süzmeden bekletin.
  3. Dik olarak yerleştirdiğiniz domateslerinizi borcam da hazırlayın.
  4. Havuçlarınızı da arzunuza göre dizerek domateslerin yanına dizin.
  5. Patatesleri de bölerek diğer malzemelerin yanına dizin.
  6. Son olarak haşlanan tavukları aralara yerleştirin.
  7. Jülyen kesinlen köy biberlerini de aralara sıkıştırın.
  8. Yarım ay şeklinde kesilen kırmızı soğanları da dizin.
  9. İlk adımda hazırlanan sosu malzemelerin üzerine usulca gezdirin.
  10. Tavuğun haşlama suyundan da ilave ederek 190 derece de 45 dakika pişirin.
  11. Servis tabağınızı süsleme kısmını size bırakıyoruz. Afiyet olsun.
  12. Sosu hazırlamak için limon kabuğu, sarımsak ve baharatlarınızı bir kap içerisinde karıştırın. Sonrasında tüm sebzeler ile birleştirmek üzere bekletin.
  13. Haşlanan tavukları bir kenarda suyunu süzmeden bekletin.
  14. Dik olarak yerleştirdiğiniz domateslerinizi borcam da hazırlayın.
  15. Havuçlarınızı da arzunuza göre dizerek domateslerin yanına dizin.
  16. Patatesleri de bölerek diğer malzemelerin yanına dizin.
  17. Son olarak haşlanan tavukları aralara yerleştirin.
  18. Jülyen kesinlen köy biberlerini de aralara sıkıştırın.
  19. Yarım ay şeklinde kesilen kırmızı soğanları da dizin.
  20. İlk adımda hazırlanan sosu malzemelerin üzerine usulca gezdirin.
  21. Tavuğun haşlama suyundan da ilave ederek 190 derece de 45 dakika pişirin.
  22. Servis tabağınızı süsleme kısmını size bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."