Masterchef Fırında Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi

Masterchef Fırında Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi
Masterchef Fırında Güveçte Kaşarlı Mantar

Malzemeler

  • 200 Gram Mantar (Güveç kabına ve isteğinize göre değişiklik gösterebilir, güveç kabını dolduracak şekilde ayarlayın.)TereyağKaşar Peyniri200 Gram Mantar (Güveç kabına ve isteğinize göre değişiklik gösterebilir, güveç kabını dolduracak şekilde ayarlayın.)TereyağKaşar Peyniri
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Güveç seçiminizi yaparak tarife başlayın. Güveci dolduracak kadar mantarı yıkadıktan sonra kabuklarını eliniz veya bıçak yardımıyla güzelce soyun.
  2. Mantarları sapından ayırın.
  3. Tereyağ ile güveci hafifçe yağlayın.
  4. Mantarın iç boşluk kısmı yukarı bakacak şekilde güveç içerisine yerleştirin.
  5. İstediğiniz miktarda tereyağını mantarların üstüne ve alt kısımlarına rastgele serpiştirin. Tereyağı demek lezzet demek o yüzden bol miktarda koyabilirsiniz.
  6. 180 derece ısıtılmış fırına güveci koyduktan sonra 20-25 dakika arasında mantarlar suyunu salmış ve bir miktar buharlaşmış olacaktır.
  7. Süre dolduğunda güveci fırından çıkarın ve daha önceden hazırladığınız dilimlenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine ekleyin.
  8. Ardından yaklaşık 10-12 dakika boyunca fırında pişirmeye devam edin. Resimdeki gibi kaşarlar kızarınca fırından çıkararak sıcak olarak servis edin. İşte harika fırında mantar tarifini yapmak bu kadar basit.
  9. Üst menüden ana sayfaya dönerek yemek tarifleri hakkında çok daha fazla seçeneğe erişmeniz mümkün olmaktadır.
  10. Güveç seçiminizi yaparak tarife başlayın. Güveci dolduracak kadar mantarı yıkadıktan sonra kabuklarını eliniz veya bıçak yardımıyla güzelce soyun.
  11. Mantarları sapından ayırın.
  12. Tereyağ ile güveci hafifçe yağlayın.
  13. Mantarın iç boşluk kısmı yukarı bakacak şekilde güveç içerisine yerleştirin.
  14. İstediğiniz miktarda tereyağını mantarların üstüne ve alt kısımlarına rastgele serpiştirin. Tereyağı demek lezzet demek o yüzden bol miktarda koyabilirsiniz.
  15. 180 derece ısıtılmış fırına güveci koyduktan sonra 20-25 dakika arasında mantarlar suyunu salmış ve bir miktar buharlaşmış olacaktır.
  16. Süre dolduğunda güveci fırından çıkarın ve daha önceden hazırladığınız dilimlenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine ekleyin.
  17. Ardından yaklaşık 10-12 dakika boyunca fırında pişirmeye devam edin. Resimdeki gibi kaşarlar kızarınca fırından çıkararak sıcak olarak servis edin. İşte harika fırında mantar tarifini yapmak bu kadar basit.
  18. Üst menüden ana sayfaya dönerek yemek tarifleri hakkında çok daha fazla seçeneğe erişmeniz mümkün olmaktadır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."