Masterchef Firik Pilavlı Bonfile Tarifi

Masterchef Firik Pilavlı Bonfile Tarifi
Masterchef Firik Pilavlı Bonfile

Malzemeler

  • 200 gram bonfile1 adet pancar1 adet havuç1 yemek kaşığı tereyağı30 gram kuru soğan (ince ince kıyılmış)1 diş sarımsak (ince kıyılmış)50 gram antep salçası200 gram firik bulguru1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber100 gram erik pestili50 ml. Su200 gram bonfile1 adet pancar1 adet havuç1 yemek kaşığı tereyağı30 gram kuru soğan (ince ince kıyılmış)1 diş sarımsak (ince kıyılmış)50 gram antep salçası200 gram firik bulguru1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber100 gram erik pestili50 ml. Su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Soğuk suda yıkanan bulgurları kabuklarından ayrılmasını bekledikten sonra iyice süzerek işlemlerinize başlayın.
  2. Tavada soğan ve tereyağı ikilisini buluşturun sarımsak ve salçanızı da ekleyin.
  3. Bulguru da bu karışıma ekleyerek suyunuzu katın ve ortalama 10 dakika haşlayın.
  4. Farklı bir tavada havuç ile pancarın kabuklarını soyduktan sonra kızartmasını tamamlayın.
  5. Erik pestilini de minik parçalar halinde doğradıktan sonra tavada pişirerek erimeye başladığı an püreleştirin. El gücünüz yeterli gelmiyor ise robot kullanabilirsiniz.
  6. Son olarak bonfilenizi mühürleme işlemini tamamlayın ve 7 dakika 230 derecede fırına sürün.
  7. Sunum tabağınıza demlenmiş pilav, bonfile ve sebzeleriniz ile zevkinize göre bir tasarım çıkarın.
  8. Soğuk suda yıkanan bulgurları kabuklarından ayrılmasını bekledikten sonra iyice süzerek işlemlerinize başlayın.
  9. Tavada soğan ve tereyağı ikilisini buluşturun sarımsak ve salçanızı da ekleyin.
  10. Bulguru da bu karışıma ekleyerek suyunuzu katın ve ortalama 10 dakika haşlayın.
  11. Farklı bir tavada havuç ile pancarın kabuklarını soyduktan sonra kızartmasını tamamlayın.
  12. Erik pestilini de minik parçalar halinde doğradıktan sonra tavada pişirerek erimeye başladığı an püreleştirin. El gücünüz yeterli gelmiyor ise robot kullanabilirsiniz.
  13. Son olarak bonfilenizi mühürleme işlemini tamamlayın ve 7 dakika 230 derecede fırına sürün.
  14. Sunum tabağınıza demlenmiş pilav, bonfile ve sebzeleriniz ile zevkinize göre bir tasarım çıkarın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."