Masterchef Firik Pilavı Tarifi

Masterchef Firik Pilavı Tarifi
Masterchef Firik Pilavı

Malzemeler

  • 1 su bardağı firik bulguru1 su bardağı pilavlık bulgur1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz4 su bardağı kaynar tavuk suyu (normal su da kullanabilirsiniz)CevizPeynir1 su bardağı firik bulguru1 su bardağı pilavlık bulgur1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz4 su bardağı kaynar tavuk suyu (normal su da kullanabilirsiniz)CevizPeynir
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını döktükten sonra iyice kızdırıyoruz.
  2. Üzerine 1 su bardağı kadar firik bulgurunu döküyoruz.
  3. Hemen ardından normal pilavlık bulguları tencereye ekliyoruz.
  4. Pilava hoş bir koku ve lezzet vermesi adına 2 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz. Eğer tereyağını sevenlerdenseniz daha fazla ekleme yapabilirsiniz. Salça istiyorsanız bu aşamada tencereye koyacaksınız.
  5. Daha önceden kaynattığınız tavuk suyunu veya normal suyu tencereye ekleyin. Tavuk suyu yerine su içerisinde bulyon eritebilirsiniz.
  6. Kapağını kapatmadan önce son bir kez karıştırın, tuzu ekleyin ve homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. Ardından 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  7. Suyu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını açmadan 15 dakika dinlendirin.
  8. Pilav dinlenirken farklı bir lezzet katması adına ceviz ve peyniri karıştırın. Bu karışımı pilava ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.
  9. Tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını döktükten sonra iyice kızdırıyoruz.
  10. Üzerine 1 su bardağı kadar firik bulgurunu döküyoruz.
  11. Hemen ardından normal pilavlık bulguları tencereye ekliyoruz.
  12. Pilava hoş bir koku ve lezzet vermesi adına 2 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz. Eğer tereyağını sevenlerdenseniz daha fazla ekleme yapabilirsiniz. Salça istiyorsanız bu aşamada tencereye koyacaksınız.
  13. Daha önceden kaynattığınız tavuk suyunu veya normal suyu tencereye ekleyin. Tavuk suyu yerine su içerisinde bulyon eritebilirsiniz.
  14. Kapağını kapatmadan önce son bir kez karıştırın, tuzu ekleyin ve homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. Ardından 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  15. Suyu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını açmadan 15 dakika dinlendirin.
  16. Pilav dinlenirken farklı bir lezzet katması adına ceviz ve peyniri karıştırın. Bu karışımı pilava ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."