Masterchef Fas Mutfağının Öne Çıkan Doyumu: Harira Çorbası Tarifi Tarifi

Masterchef Fas Mutfağının Öne Çıkan Doyumu: Harira Çorbası Tarifi Tarifi
Masterchef Fas Mutfağının Öne Çıkan Doyumu: Harira Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • Zeytinyağı1 kg kemiksiz dana kaburga400 gr nohut250 gr kuru kırmızı mercimek4 adet domatesYarım demet maydanozYarım demet taze kişniş1 dal kereviz sapı1 adet soğan1 adet havuç5 yemek kaşığı tereyağı600 ml et suyuTuz - karabiberTaze zencefil1 çay kaşığı zerdeçalYarım çay kaşığı aspir4 diş sarımsak50 ml domates salçası200 gr dana kavurma1 adet limeZeytinyağı1 kg kemiksiz dana kaburga400 gr nohut250 gr kuru kırmızı mercimek4 adet domatesYarım demet maydanozYarım demet taze kişniş1 dal kereviz sapı1 adet soğan1 adet havuç5 yemek kaşığı tereyağı600 ml et suyuTuz - karabiberTaze zencefil1 çay kaşığı zerdeçalYarım çay kaşığı aspir4 diş sarımsak50 ml domates salçası200 gr dana kavurma1 adet lime
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Harira Çorbası için; Nohutların yarısını piyazlık doğradığımız soğanlarla 2 dakika soteleyelim.
  2. 2 su bardağı sıcak su ve salçayı içine koyalım ve karıştıralım.
  3. İnce doğranmış havuçla sarımsağı da içine koyalım. 10 dakika pişirip harmanlayalım.
  4. Kalan nohutları, yarım litre suyu, et suyunu, kavurmayı, aspiri, zerdeçalı ve mercimeği ekleyelim.
  5. Domatesleri birkaç diş sarımsakla soteleyelim. Tuz, kimyon ve karabiberi ekleyelim.
  6. Kişniş, zencefil ve maydanozu az bir yağ ile harmanlayalım.
  7. Domatesi de koyup çorbaya ilave edelim. Kerevizi doğrayalım.
  8. Az bir su koyup 10 dakika daha pişirelim. Piştikten sonra servise alalım. Fas Harira Çorbası tarifi yapılışı şimdi hazır.
  9. Harira Çorbası için; Nohutların yarısını piyazlık doğradığımız soğanlarla 2 dakika soteleyelim.
  10. 2 su bardağı sıcak su ve salçayı içine koyalım ve karıştıralım.
  11. İnce doğranmış havuçla sarımsağı da içine koyalım. 10 dakika pişirip harmanlayalım.
  12. Kalan nohutları, yarım litre suyu, et suyunu, kavurmayı, aspiri, zerdeçalı ve mercimeği ekleyelim.
  13. Domatesleri birkaç diş sarımsakla soteleyelim. Tuz, kimyon ve karabiberi ekleyelim.
  14. Kişniş, zencefil ve maydanozu az bir yağ ile harmanlayalım.
  15. Domatesi de koyup çorbaya ilave edelim. Kerevizi doğrayalım.
  16. Az bir su koyup 10 dakika daha pişirelim. Piştikten sonra servise alalım. Fas Harira Çorbası tarifi yapılışı şimdi hazır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."