Masterchef Evlerde Denenmesi Gereken: Meşhur Antakya Tepsi Kebabı Tarifi Tarifi

Masterchef Evlerde Denenmesi Gereken: Meşhur Antakya Tepsi Kebabı Tarifi Tarifi
Masterchef Evlerde Denenmesi Gereken: Meşhur Antakya Tepsi Kebabı Tarifi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı salça2 çay kaşığı kimyon2 çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı karabiber4 çay kaşığı tuz5 diş sarımsak3 tane kapya biberYarım demet maydanoz1 kilo dana kıyma3 tane yeşil biber1 tane kapya biber2 tane domatesKarabiberTuzYarım su bardağı su1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı salça2 çay kaşığı kimyon2 çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı karabiber4 çay kaşığı tuz5 diş sarımsak3 tane kapya biberYarım demet maydanoz1 kilo dana kıyma3 tane yeşil biber1 tane kapya biber2 tane domatesKarabiberTuzYarım su bardağı su1 yemek kaşığı domates salçası
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kapya biberleri ortadan ikiye bölüp, sonrasında da ortalarında bulunan çekirdek kısımlarını temizleyin.
  2. Kapya biberleri, sarımsakları ve maydanozları rondoya koyup, sulanmamasına dikkat ederek ezin.
  3. Malzemeleri rondodan alıp bir karıştırma kabının içerisine koyun. Üzerine kıyma, tuz ve baharatları ilave edin.
  4. Fırın tepsisinin en dibine salçayı serin.
  5. Hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı salçanın üzerine dökün ve her yere eşit şekilde yayın.
  6. Yeşil biber, kapya biber ve domatesleri doğramak sureti ile, kıyma harcının üzerini süsleyin.
  7. Salça, tuz, karabiber ve suyu bir kasenin içerisinde karıştırarak yemeğin sosunu hazırlayın.
  8. Hazırlamış olduğunuz sosu biber ve domateslerin üzerine dökün.
  9. Yemeğinizi, önceden ısıtmış olduğunuz 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
  10. Antaktay tepsi kebabı tarifi burada biter, bundan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  11. Kapya biberleri ortadan ikiye bölüp, sonrasında da ortalarında bulunan çekirdek kısımlarını temizleyin.
  12. Kapya biberleri, sarımsakları ve maydanozları rondoya koyup, sulanmamasına dikkat ederek ezin.
  13. Malzemeleri rondodan alıp bir karıştırma kabının içerisine koyun. Üzerine kıyma, tuz ve baharatları ilave edin.
  14. Fırın tepsisinin en dibine salçayı serin.
  15. Hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı salçanın üzerine dökün ve her yere eşit şekilde yayın.
  16. Yeşil biber, kapya biber ve domatesleri doğramak sureti ile, kıyma harcının üzerini süsleyin.
  17. Salça, tuz, karabiber ve suyu bir kasenin içerisinde karıştırarak yemeğin sosunu hazırlayın.
  18. Hazırlamış olduğunuz sosu biber ve domateslerin üzerine dökün.
  19. Yemeğinizi, önceden ısıtmış olduğunuz 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
  20. Antaktay tepsi kebabı tarifi burada biter, bundan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."