Masterchef Evde Yapılanı Fenalarda: Tencere Kebabı Tarifi Tarifi

Masterchef Evde Yapılanı Fenalarda: Tencere Kebabı Tarifi Tarifi
Masterchef Evde Yapılanı Fenalarda: Tencere Kebabı Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma1 adet orta boy kuru soğanYarım demet maydanoz4 adet orta boy patlıcan1 su bardağı su2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı salça1 adet domatesSıvıyağTuzKarabiberPul BiberKimyonYarım kilo kıyma1 adet orta boy kuru soğanYarım demet maydanoz4 adet orta boy patlıcan1 su bardağı su2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı salça1 adet domatesSıvıyağTuzKarabiberPul BiberKimyon
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle hazırlık aşaması içinde yapmanız gereken ilk iş patlıcanlarınızı güzelce yıkadıktan sonra orta kalınlıkta dilimler halinde doğramanız ve tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletmeniz gerekiyor.
  2. 20 dakika sonunda acı tadını suyuna salmasının ardından tekrardan güzelce temizledikten sonra malzemeyi kullanmalısınız aksi takdirde yemeğinizi yerken patlıcanın tüm acı tadını da almak zorunda kalırsınız.
  3. Dilerseniz patlıcanları alacalı bir şekilde de soyabilir isterseniz de kabuklarını soymadan da kullanabilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize kalmış. Geniş bir kabın içerisine kıymayı, küp şeklinde doğramış olduğunuz soğanlarla birlikte ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  4. Ardından tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ile baharatlandırıp güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şekline getirin.
  5. Tüm kıymalı harç için aynı şekli oluşturup bir kenara alın. Geniş bir tava içerisine sıvıyağı koyun ve patlıcan dilimlerinizi kızartın. Ardından havlu kağıda çıkarın ve fazla yağını salması için biraz bekleyin.
  6. Geniş bir pilav tenceresine bir parça patlıcan bir parça köfte olacak şekilde tüm tencereyi kaplayın. Bütün bir domatesi de bu tencerenin tam ortasına yerleştirin ve salça ile su karışımını üzerine döküp kısık ateşte yaklaşık olarak 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
  7. Öncelikle hazırlık aşaması içinde yapmanız gereken ilk iş patlıcanlarınızı güzelce yıkadıktan sonra orta kalınlıkta dilimler halinde doğramanız ve tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletmeniz gerekiyor.
  8. 20 dakika sonunda acı tadını suyuna salmasının ardından tekrardan güzelce temizledikten sonra malzemeyi kullanmalısınız aksi takdirde yemeğinizi yerken patlıcanın tüm acı tadını da almak zorunda kalırsınız.
  9. Dilerseniz patlıcanları alacalı bir şekilde de soyabilir isterseniz de kabuklarını soymadan da kullanabilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize kalmış. Geniş bir kabın içerisine kıymayı, küp şeklinde doğramış olduğunuz soğanlarla birlikte ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  10. Ardından tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ile baharatlandırıp güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şekline getirin.
  11. Tüm kıymalı harç için aynı şekli oluşturup bir kenara alın. Geniş bir tava içerisine sıvıyağı koyun ve patlıcan dilimlerinizi kızartın. Ardından havlu kağıda çıkarın ve fazla yağını salması için biraz bekleyin.
  12. Geniş bir pilav tenceresine bir parça patlıcan bir parça köfte olacak şekilde tüm tencereyi kaplayın. Bütün bir domatesi de bu tencerenin tam ortasına yerleştirin ve salça ile su karışımını üzerine döküp kısık ateşte yaklaşık olarak 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."