Masterchef Etli, Fıstıklı, Kuş Üzümlü Efsane: Kalbuni Pilav Tarifi Tarifi

Masterchef Etli, Fıstıklı, Kuş Üzümlü Efsane: Kalbuni Pilav Tarifi Tarifi
Masterchef Etli, Fıstıklı, Kuş Üzümlü Efsane: Kalbuni Pilav Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç2 adet kuzu kolBüyük bir su bardağının ¼ ü kadar kuş üzümü4 su bardağı et suyu200 gram tereyağı1 küçük su bardağı soyulmuş bademYarım çay bardağı antep fıstığıYarım çay kaşığı tarçınYarım çay kaşığı kakuleBir tutam tuz2 su bardağı pirinç2 adet kuzu kolBüyük bir su bardağının ¼ ü kadar kuş üzümü4 su bardağı et suyu200 gram tereyağı1 küçük su bardağı soyulmuş bademYarım çay bardağı antep fıstığıYarım çay kaşığı tarçınYarım çay kaşığı kakuleBir tutam tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Daha önce denemediğiniz bu enfes lezzeti hazırlamak için sabırsızlanıyor musunuz? Hadi o zaman misafirlerinizin damaklarını şenlendirecek kalbuni pilavı tarifi öğrenerek hazırlayabiliriz. İlk olarak işe pirinci ıslatarak başlayabilirsiniz. Pirinçler ısındıktan sonra daha iyi pişmekte ve diri kalmamaktadır. Şayet zamanınız dar ise sıcak su ile vaktiniz var ise de ılık su ile pirinçlerinizi ıslatabilirsiniz.
  2. Diğer yandan da kuş üzümlerini soğuk suya bırakarak etleriniz ile ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Etleri kavurmak yerine haşlamayı tercih etmeniz halinde daha yumuşak olacaktır. Bu neden ile etlerinizi tencereye alarak üzerine 3 su bardağı et suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişmesini bekleyiniz.
  3. Suyunu çektikten sonra kızarması için kavurmaya başlayınız. Bir başka tava içinde tereyağınızın dörtte birini bölüp eritmeye başlayınız.
  4. Erittiğiniz tereyağında antep fıstığı ile bademlerinizi kavurunuz. Daha sonra ise kuş üzümlerini ilave ediniz.
  5. Kuş üzümlerini ilave ettikten sonra ise tavayı ocaktan alınız.
  6. Pirinç, kalan et suyu ve kavurduğunuz diğer malzemeleri etlerin üstüne alınız.
  7. İçerisine bir tutam tuz ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte kapağını kapatarak pişiriniz.
  8. KJalan tereyağını da bir tavanın içinde eriterek bu etin üzerine ilave ediniz. Üzerine ise tarçın ile dövülmüş kakule servis yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
  9. Pilavlarda pirinçlerinizi daima baldo tercih ediniz. Kuzu kol bulmada sıkıntı yaşıyorsanız bunun yerine yarım kilo kuşbaşıda tercih edebilirsiniz. Bahsi geçen antep fıstığı, üzüm ve tarçını ağız tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz.
  10. Daha önce denemediğiniz bu enfes lezzeti hazırlamak için sabırsızlanıyor musunuz? Hadi o zaman misafirlerinizin damaklarını şenlendirecek kalbuni pilavı tarifi öğrenerek hazırlayabiliriz. İlk olarak işe pirinci ıslatarak başlayabilirsiniz. Pirinçler ısındıktan sonra daha iyi pişmekte ve diri kalmamaktadır. Şayet zamanınız dar ise sıcak su ile vaktiniz var ise de ılık su ile pirinçlerinizi ıslatabilirsiniz.
  11. Diğer yandan da kuş üzümlerini soğuk suya bırakarak etleriniz ile ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Etleri kavurmak yerine haşlamayı tercih etmeniz halinde daha yumuşak olacaktır. Bu neden ile etlerinizi tencereye alarak üzerine 3 su bardağı et suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişmesini bekleyiniz.
  12. Suyunu çektikten sonra kızarması için kavurmaya başlayınız. Bir başka tava içinde tereyağınızın dörtte birini bölüp eritmeye başlayınız.
  13. Erittiğiniz tereyağında antep fıstığı ile bademlerinizi kavurunuz. Daha sonra ise kuş üzümlerini ilave ediniz.
  14. Kuş üzümlerini ilave ettikten sonra ise tavayı ocaktan alınız.
  15. Pirinç, kalan et suyu ve kavurduğunuz diğer malzemeleri etlerin üstüne alınız.
  16. İçerisine bir tutam tuz ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte kapağını kapatarak pişiriniz.
  17. KJalan tereyağını da bir tavanın içinde eriterek bu etin üzerine ilave ediniz. Üzerine ise tarçın ile dövülmüş kakule servis yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
  18. Pilavlarda pirinçlerinizi daima baldo tercih ediniz. Kuzu kol bulmada sıkıntı yaşıyorsanız bunun yerine yarım kilo kuşbaşıda tercih edebilirsiniz. Bahsi geçen antep fıstığı, üzüm ve tarçını ağız tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."