Masterchef En Sevilen Kebapçı Mezesi: Pastırmalı Humus Tarifi Tarifi

Masterchef En Sevilen Kebapçı Mezesi: Pastırmalı Humus Tarifi Tarifi
Masterchef En Sevilen Kebapçı Mezesi: Pastırmalı Humus Tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı kadar konserve nohut1/3 su bardağı kadar tahin2 adet limonun suyu1 çay kaşığı kadar tuz2 diş sarımsak1/2 çay kaşığı kadar kimyonTereyağıPastırma3 su bardağı kadar konserve nohut1/3 su bardağı kadar tahin2 adet limonun suyu1 çay kaşığı kadar tuz2 diş sarımsak1/2 çay kaşığı kadar kimyonTereyağıPastırma
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Pastırmalı humus tarifimiz için konserve nohutlarımızın suyunu süzüp, bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine tahinimizi, limonlarımızın suyunu, tuzumuzu ve kimyonumuzu alıp, harmanlıyoruz.
  3. Ardından karışımımızı blenderımıza alıyoruz ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çekiyoruz.
  4. Hazırladığımız humusumuzu fırın kaselerimize paylaştırıyoruz.
  5. Ocağımıza bir tava alıyoruz ve içerisinde tereyağımızı eritiyoruz.
  6. Eriyen tereyağımızın içerisinde pastırmalarımızı 1-2 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. Pastırmalarımızı pişirdikten sonra, humusumuzu paylaştırdığımız fırın kaselerimizin üzerine yerleştiriyoruz.
  8. Fırınımızı 220 dereceye ayarlayıp, ısıtıyoruz ve pastırmalı humuslarımızı 4 dakika kadar pişiriyoruz.
  9. Ardından sıcak halde servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
  10. Pastırmalı humus tarifimiz için konserve nohutlarımızın suyunu süzüp, bir kaba alıyoruz.
  11. Üzerine tahinimizi, limonlarımızın suyunu, tuzumuzu ve kimyonumuzu alıp, harmanlıyoruz.
  12. Ardından karışımımızı blenderımıza alıyoruz ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çekiyoruz.
  13. Hazırladığımız humusumuzu fırın kaselerimize paylaştırıyoruz.
  14. Ocağımıza bir tava alıyoruz ve içerisinde tereyağımızı eritiyoruz.
  15. Eriyen tereyağımızın içerisinde pastırmalarımızı 1-2 dakika kadar pişiriyoruz.
  16. Pastırmalarımızı pişirdikten sonra, humusumuzu paylaştırdığımız fırın kaselerimizin üzerine yerleştiriyoruz.
  17. Fırınımızı 220 dereceye ayarlayıp, ısıtıyoruz ve pastırmalı humuslarımızı 4 dakika kadar pişiriyoruz.
  18. Ardından sıcak halde servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."