Masterchef En İyi Pizza Hamuru Nasıl Yapılır? Tarifi

Masterchef En İyi Pizza Hamuru Nasıl Yapılır? Tarifi
Masterchef En İyi Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2.25 su bardağı un1 paket maya1,5 çay kaşığı şeker3/4 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı sarımsak tozu2 yemek kaşığı zeytinyağı3/4 su bardağı ılık su2.25 su bardağı un1 paket maya1,5 çay kaşığı şeker3/4 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı sarımsak tozu2 yemek kaşığı zeytinyağı3/4 su bardağı ılık su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Büyük bir kapta 1 su bardağı (125g) un, hazır maya, şeker ve tuzu karıştırın. İsteğinize bağlı olarak sarımsak tozu ekleyin. Bence denemelisiniz!
  2. Zeytinyağı ile ılık su (40-45C) ekleyin ve iyice karıştırmak için bir tahta kaşık kullanın.
  3. Yavaş yavaş başka bir 1 bardak (125g) un ekleyin. İhtiyaç duyduğunuz ilave unu ekleyin (bazen 1/3 bardak kadar ihtiyacım olduğunu gördüm), hamur yapışkan, elastik bir top haline gelinceye kadar karıştırın ve kasenin kenarlarından çekmeye başlayın. Hamur hala biraz yapışkan olacaktır, fakat yine de ellerinizle idare edilebilir olmalıdır.
  4. Ayrı, büyük, temiz bir kaseyi zeytinyağı ile yağlayın.Kasenin yanlarını fırçalamak için bir fırça kullanın.
  5. Ellerinizi un ile hafifçe una bulayın. Pizza hamurunuzu yuvarlak bir top haline getirin ve zeytinyağlı ile yağladığınız kaba aktarın. Pizza hamurunu kasenin içi boyunca zeytinyağı ile kaplanana kadar yuvarlamak için ellerinizi kullanın, daha sonra kaseyi streç film ile sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
  6. Hamurun 30 dakika veya boyutunun iki katına kadar yükselmesine izin verin. Bu hamuru bir fırın içinde pişirmeyi düşünüyorsanız, bu noktada fırını önceden ısıtmaya başlamalısınız.
  7. Hamur yükseldikten sonra söndürmek için ve hafifçe unlanmış bir yüzeye aktarmak için ellerinizi kullanın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar kısa bir süre yoğurun (yaklaşık 3-5 kez).
  8. Hamurunuzu yuvarlak fırın kabına yerleştirmek için ellerinizi veya oklava kullanın.
  9. Hamuru bir pişirme kağıdı kaplı pizza tavasına aktarın ve kenarlarını sıkıştırın veya bir kenar oluşturmak için üstlerine doğru katlayın.
  10. Ekstra zeytinyağını (bir çorba kaşığı) pizzanın üzerine gezdirin ve pizzanın bütün yüzeyini (kenar dahil) zeytinyağı ile fırçalamak için fırçanızı kullanın.
  11. Hamurun fırında kabarmasını önlemek için pizzanın merkezine delik açmanız gerekiyor. Bunun için çatal kullanın.
  12. Arzu edilen malzemeleri ekleyin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 13-15 dakika pişirin. Dilimleyin ve servis yapın.
  13. Büyük bir kapta 1 su bardağı (125g) un, hazır maya, şeker ve tuzu karıştırın. İsteğinize bağlı olarak sarımsak tozu ekleyin. Bence denemelisiniz!
  14. Zeytinyağı ile ılık su (40-45C) ekleyin ve iyice karıştırmak için bir tahta kaşık kullanın.
  15. Yavaş yavaş başka bir 1 bardak (125g) un ekleyin. İhtiyaç duyduğunuz ilave unu ekleyin (bazen 1/3 bardak kadar ihtiyacım olduğunu gördüm), hamur yapışkan, elastik bir top haline gelinceye kadar karıştırın ve kasenin kenarlarından çekmeye başlayın. Hamur hala biraz yapışkan olacaktır, fakat yine de ellerinizle idare edilebilir olmalıdır.
  16. Ayrı, büyük, temiz bir kaseyi zeytinyağı ile yağlayın.Kasenin yanlarını fırçalamak için bir fırça kullanın.
  17. Ellerinizi un ile hafifçe una bulayın. Pizza hamurunuzu yuvarlak bir top haline getirin ve zeytinyağlı ile yağladığınız kaba aktarın. Pizza hamurunu kasenin içi boyunca zeytinyağı ile kaplanana kadar yuvarlamak için ellerinizi kullanın, daha sonra kaseyi streç film ile sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
  18. Hamurun 30 dakika veya boyutunun iki katına kadar yükselmesine izin verin. Bu hamuru bir fırın içinde pişirmeyi düşünüyorsanız, bu noktada fırını önceden ısıtmaya başlamalısınız.
  19. Hamur yükseldikten sonra söndürmek için ve hafifçe unlanmış bir yüzeye aktarmak için ellerinizi kullanın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar kısa bir süre yoğurun (yaklaşık 3-5 kez).
  20. Hamurunuzu yuvarlak fırın kabına yerleştirmek için ellerinizi veya oklava kullanın.
  21. Hamuru bir pişirme kağıdı kaplı pizza tavasına aktarın ve kenarlarını sıkıştırın veya bir kenar oluşturmak için üstlerine doğru katlayın.
  22. Ekstra zeytinyağını (bir çorba kaşığı) pizzanın üzerine gezdirin ve pizzanın bütün yüzeyini (kenar dahil) zeytinyağı ile fırçalamak için fırçanızı kullanın.
  23. Hamurun fırında kabarmasını önlemek için pizzanın merkezine delik açmanız gerekiyor. Bunun için çatal kullanın.
  24. Arzu edilen malzemeleri ekleyin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 13-15 dakika pişirin. Dilimleyin ve servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."