Masterchef Doyurucu Yoğun Lezzete Sahip: Etli Düğün Çorbası Tarifi Tarifi

Masterchef Doyurucu Yoğun Lezzete Sahip: Etli Düğün Çorbası Tarifi Tarifi
Masterchef Doyurucu Yoğun Lezzete Sahip: Etli Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ1 tane kuru soğan2 çorba kaşığı un1 bardak yoğurt300 gr et1 yumurtaTuz5 bardak sıcak suTereyağPul biber1 çorba kaşığı sıvı yağ1 tane kuru soğan2 çorba kaşığı un1 bardak yoğurt300 gr et1 yumurtaTuz5 bardak sıcak suTereyağPul biber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle etin güzel pişmesini istiyorsak et düdüklü tencereye atılır.
  2. Tuz ve biraz su konulur ve pişirilmeye bırakılır.
  3. Kaynayana kadar pişen etin altı kısılır ve yaklaşık 20 dk kadar da öyle bekletilir.
  4. Etler düdüklü tencerenin havası alındıktan sonra didiklenir. Et suyu çorba için de kullanılabilir başka yemek içinde kullanılabilir.
  5. Derin bir tencereye sıvı yağ ve küçük doğranmış soğanlar ilave edilir.
  6. Yaklaşık bir dakika kadar kavrulan soğanların üzerine etler ilave edilir.
  7. Etlerin üzerine 5 bardak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
  8. Çorbanın terbiyesinin yapmak için yoğurt, un ve yumurta bir kapta çırpılır. Bir kepçe yardımıyla et suyundan ilave edilir ve karıştırılır.
  9. Sonrasında ılıyan terbiye yavaş yavaş çorbaya konur ve kesilmesin diye hızla karıştırılır.
  10. Son olarak çorbaya tuz ilave edilir. Taşmaya yakın kaynayınca ocaktan alınır. Sosu için bir tavaya yağ ve pul biber kızdırılır.
  11. Çorbalar kaseye alınır ve üzerine sos dökülerek servise hazır hale gelir.
  12. Öncelikle etin güzel pişmesini istiyorsak et düdüklü tencereye atılır.
  13. Tuz ve biraz su konulur ve pişirilmeye bırakılır.
  14. Kaynayana kadar pişen etin altı kısılır ve yaklaşık 20 dk kadar da öyle bekletilir.
  15. Etler düdüklü tencerenin havası alındıktan sonra didiklenir. Et suyu çorba için de kullanılabilir başka yemek içinde kullanılabilir.
  16. Derin bir tencereye sıvı yağ ve küçük doğranmış soğanlar ilave edilir.
  17. Yaklaşık bir dakika kadar kavrulan soğanların üzerine etler ilave edilir.
  18. Etlerin üzerine 5 bardak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
  19. Çorbanın terbiyesinin yapmak için yoğurt, un ve yumurta bir kapta çırpılır. Bir kepçe yardımıyla et suyundan ilave edilir ve karıştırılır.
  20. Sonrasında ılıyan terbiye yavaş yavaş çorbaya konur ve kesilmesin diye hızla karıştırılır.
  21. Son olarak çorbaya tuz ilave edilir. Taşmaya yakın kaynayınca ocaktan alınır. Sosu için bir tavaya yağ ve pul biber kızdırılır.
  22. Çorbalar kaseye alınır ve üzerine sos dökülerek servise hazır hale gelir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."