Masterchef Dil Balığı Sarması Tarifi

Masterchef Dil Balığı Sarması Tarifi
Masterchef Dil Balığı Sarması

Malzemeler

  • 1 kg dil balığı filetosu250 gr somon fileto1 yeşil dolmalık için yaprak1 adet Havuç1 adet balkabağı1 adet patates3 adet limonun suyuTuzKarabiber1 demet taze fesleğen2 çorba kaşığı zeytinyağı2 adet yeşil soğan2 diş sarımsak1 adet maydanoz1 kahve fincanı suTuz, karabiber1 kg dil balığı filetosu250 gr somon fileto1 yeşil dolmalık için yaprak1 adet Havuç1 adet balkabağı1 adet patates3 adet limonun suyuTuzKarabiber1 demet taze fesleğen2 çorba kaşığı zeytinyağı2 adet yeşil soğan2 diş sarımsak1 adet maydanoz1 kahve fincanı suTuz, karabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Dil balığı filetosunun yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin.
  2. Yaprakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın.
  3. Temizleyip balık filetosunun üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin.
  4. Diğer filetoları yapraklı balıkların üzerine koyup kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin.
  5. Alüminyum folyoya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda kaynatın.
  6. Sosu hazırlamak için; tüm malzemeleri blenderden geçirin. Suyu ilave ederek 10 dakika kaynatın.
  7. Fesleğen sosunu tabağa koyun. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla dilimleyin.
  8. Sosun üzerine gezdirin. Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek kaynatın.
  9. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Fikir için bizim yaptığımız dil balığı sarmasının resminden ilham alabilirsiniz.
  10. Sıcak olarak servis etmeyi ihmal etmeyin. Ellerinize sağlık ve afiyet olsun şimdiden.
  11. Dil balığı filetosunun yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin.
  12. Yaprakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın.
  13. Temizleyip balık filetosunun üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin.
  14. Diğer filetoları yapraklı balıkların üzerine koyup kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin.
  15. Alüminyum folyoya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda kaynatın.
  16. Sosu hazırlamak için; tüm malzemeleri blenderden geçirin. Suyu ilave ederek 10 dakika kaynatın.
  17. Fesleğen sosunu tabağa koyun. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla dilimleyin.
  18. Sosun üzerine gezdirin. Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek kaynatın.
  19. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Fikir için bizim yaptığımız dil balığı sarmasının resminden ilham alabilirsiniz.
  20. Sıcak olarak servis etmeyi ihmal etmeyin. Ellerinize sağlık ve afiyet olsun şimdiden.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."