Masterchef Denizin En Özel Balığıyla: Özel Soslu Çupra Tarifi Tarifi

Masterchef Denizin En Özel Balığıyla: Özel Soslu Çupra Tarifi Tarifi
Masterchef Denizin En Özel Balığıyla: Özel Soslu Çupra Tarifi

Malzemeler

  • 2 orta boy çupraPul biberKarabiberKekik1 tane limonYarım çay kaşığı nane3-4 diş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı kadar zeytin yağTuz2 orta boy çupraPul biberKarabiberKekik1 tane limonYarım çay kaşığı nane3-4 diş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı kadar zeytin yağTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Özel soslu çupra yapılışı için ilk önce derin bir mutfak kasesi alıyoruz. Ardından bu kase içerisine 1 adet limonu sıkıyoruz, yarım çay kaşığı naneyi ekliyoruz, 3-4 diş sarımsağı rendeliyoruz, 1 tatlı kaşığı domates salçasını katıyoruz, yarım çay bardağına yakın zeytin yağı ilave ediyoruz ve geriye kalan pul biber, karabiber, kekik, tuz gibi baharatlardan da bir çay kaşığı ekleyerek sosu karıştırıyoruz.
  2. Sos birbiriyle tam karışması için kenara alıyoruz ve balığı hazırlamaya başlıyoruz. Güzelce yıkadığımız çupraları peçete ile kuruluyoruz.
  3. İki balığın da üzerine bıçakla ince birkaç çizik açıyoruz.
  4. Bu çizikleri atmamızın nedeni sosu içerisine çok daha rahat çekmelerini sağlamaktır. Hazırladığımız sosu balıkların üzerine ve içerisine olmak kaydıyla iyice sürelim.
  5. İstediğimiz bir fırın tepsisine balıkları yerleştirelim ve 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım.
  6. Üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  7. İsterseniz balıkları sos içerisinde birkaç saat beklettikten sonra da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
  8. Özel soslu çupra yapılışı için ilk önce derin bir mutfak kasesi alıyoruz. Ardından bu kase içerisine 1 adet limonu sıkıyoruz, yarım çay kaşığı naneyi ekliyoruz, 3-4 diş sarımsağı rendeliyoruz, 1 tatlı kaşığı domates salçasını katıyoruz, yarım çay bardağına yakın zeytin yağı ilave ediyoruz ve geriye kalan pul biber, karabiber, kekik, tuz gibi baharatlardan da bir çay kaşığı ekleyerek sosu karıştırıyoruz.
  9. Sos birbiriyle tam karışması için kenara alıyoruz ve balığı hazırlamaya başlıyoruz. Güzelce yıkadığımız çupraları peçete ile kuruluyoruz.
  10. İki balığın da üzerine bıçakla ince birkaç çizik açıyoruz.
  11. Bu çizikleri atmamızın nedeni sosu içerisine çok daha rahat çekmelerini sağlamaktır. Hazırladığımız sosu balıkların üzerine ve içerisine olmak kaydıyla iyice sürelim.
  12. İstediğimiz bir fırın tepsisine balıkları yerleştirelim ve 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım.
  13. Üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  14. İsterseniz balıkları sos içerisinde birkaç saat beklettikten sonra da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."