Masterchef Çökertme Kebabı Tarifi

Masterchef Çökertme Kebabı Tarifi
Masterchef Çökertme Kebabı

Malzemeler

  • 500 gram biftek ya da bonfile,2 yemek kaşığı sıvıyağ,KarabiberTuz1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı soya sosu1 tatlı kaşığı sirke5 yemek kaşığı zeytinyağıİsteğe göre taze kekik ve biberiye3 adet rendelenmiş domates1 tatlı kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı zeytinyağıKekikTuz500 gram biftek ya da bonfile,2 yemek kaşığı sıvıyağ,KarabiberTuz1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı soya sosu1 tatlı kaşığı sirke5 yemek kaşığı zeytinyağıİsteğe göre taze kekik ve biberiye3 adet rendelenmiş domates1 tatlı kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı zeytinyağıKekikTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Biftek ya da bonfileleri jülyen şekilde doğradıktan sonra et marinesi için hazırladığınız sos kabının içine koyun. Ve elinizle nazik bir biçimde karıştırın. Kabın ağzını streçle kapatarak 30 dakika dinlendirin.
  2. Üzerinin sosu için zeytinyağı küçük bir tencereye konulur ve kızdırılır.
  3. Rendelenmiş domates yağın içine katılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  4. Sonra biber salçası eklenerek 2-3 dakika kadar kavrulur.
  5. Tuz ve kekik ilave edilerek az miktarda sıcak su yardımıyla kıvamı açılarak bir süre daha kaynatılır.
  6. Kabukları soyulan patatesler ince ince kibrit gibi kesilerek kızgın yağın içine atılarak kızartılır.
  7. Kağıt havlu serili bir tabağın içine alınarak yağın çekmesi sağlanır.
  8. Etleri kızartmak için döküm tavaya yağ dökülür. Marine olan etler yüksek ateşte pişirilir ve renk almaları sağlanır.
  9. Servis tabağına sırasıyla kibrit patates, üzerine çırpılmış yoğurt, domates sosu ve et dilimleri konularak servis edilir.
  10. Biftek ya da bonfileleri jülyen şekilde doğradıktan sonra et marinesi için hazırladığınız sos kabının içine koyun. Ve elinizle nazik bir biçimde karıştırın. Kabın ağzını streçle kapatarak 30 dakika dinlendirin.
  11. Üzerinin sosu için zeytinyağı küçük bir tencereye konulur ve kızdırılır.
  12. Rendelenmiş domates yağın içine katılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  13. Sonra biber salçası eklenerek 2-3 dakika kadar kavrulur.
  14. Tuz ve kekik ilave edilerek az miktarda sıcak su yardımıyla kıvamı açılarak bir süre daha kaynatılır.
  15. Kabukları soyulan patatesler ince ince kibrit gibi kesilerek kızgın yağın içine atılarak kızartılır.
  16. Kağıt havlu serili bir tabağın içine alınarak yağın çekmesi sağlanır.
  17. Etleri kızartmak için döküm tavaya yağ dökülür. Marine olan etler yüksek ateşte pişirilir ve renk almaları sağlanır.
  18. Servis tabağına sırasıyla kibrit patates, üzerine çırpılmış yoğurt, domates sosu ve et dilimleri konularak servis edilir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."