Masterchef Çıtır Olmasıyla Bilinen Tavada Kapalı Lahmacun Tarifi Tarifi

Masterchef Çıtır Olmasıyla Bilinen Tavada Kapalı Lahmacun Tarifi Tarifi
Masterchef Çıtır Olmasıyla Bilinen Tavada Kapalı Lahmacun Tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un2 yemek kaşığı yoğurt1 su bardağı su1 çay kaşığı kuru mayaTuz500 gram kıyma1 adet orta boy kuru soğan2 yemek kaşığı tereyağıYarım bağ maydanoz3 adet sivri biber1 yemek kaşığı nar ekşisiKarabiberTuz3 su bardağı un2 yemek kaşığı yoğurt1 su bardağı su1 çay kaşığı kuru mayaTuz500 gram kıyma1 adet orta boy kuru soğan2 yemek kaşığı tereyağıYarım bağ maydanoz3 adet sivri biber1 yemek kaşığı nar ekşisiKarabiberTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Geniş bir kase içerisine maya ile suyu koyup mayayı suyun içinde iyice yok olacak şekilde karıştırın.
  2. Ardından un ve yoğurdu mayalı karışıma ekleyip tuz serpip hamuru yoğurmaya başlayın.
  3. Hamurunuzun iyice yoğrulmuş olduğundan emin olduğunuz zaman kasenin üzerini streç film ile kapatıp yaklaşık 1 saat dinlenmesi için bir kenarda bekletin. Bu sırada iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  4. Geniş bir tava içerisin tereyağını koyun ve eritin. Eriyen yağınızın içine yemeklik olarak doğramış olduğunuz kuru soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  5. Bir süre sonra kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Kıymada iyice kavrulduktan sonra küp şeklinde kesmiş olduğunuz sivri biberleri de ekleyin ve tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra nar ekşisi ile ince kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika sonra harcınızı kapatın.
  7. Mayalanmış hamurunuzu 8 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağından biraz daha büyük bir ölçüde yuvarlak şekilde açın.
  8. Bezenizin bir tarafını harç ile doldurup diğer tarafı ile üzerini kapatın ve bunu tüm bezeler için yapın.
  9. Yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra tereyağı sürün ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  10. Geniş bir kase içerisine maya ile suyu koyup mayayı suyun içinde iyice yok olacak şekilde karıştırın.
  11. Ardından un ve yoğurdu mayalı karışıma ekleyip tuz serpip hamuru yoğurmaya başlayın.
  12. Hamurunuzun iyice yoğrulmuş olduğundan emin olduğunuz zaman kasenin üzerini streç film ile kapatıp yaklaşık 1 saat dinlenmesi için bir kenarda bekletin. Bu sırada iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  13. Geniş bir tava içerisin tereyağını koyun ve eritin. Eriyen yağınızın içine yemeklik olarak doğramış olduğunuz kuru soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  14. Bir süre sonra kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  15. Kıymada iyice kavrulduktan sonra küp şeklinde kesmiş olduğunuz sivri biberleri de ekleyin ve tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra nar ekşisi ile ince kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika sonra harcınızı kapatın.
  16. Mayalanmış hamurunuzu 8 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağından biraz daha büyük bir ölçüde yuvarlak şekilde açın.
  17. Bezenizin bir tarafını harç ile doldurup diğer tarafı ile üzerini kapatın ve bunu tüm bezeler için yapın.
  18. Yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra tereyağı sürün ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."