Masterchef Büyük Balık Sevenlerin Seçimi: Orkinos Sote Tarifi Tarifi

Masterchef Büyük Balık Sevenlerin Seçimi: Orkinos Sote Tarifi Tarifi
Masterchef Büyük Balık Sevenlerin Seçimi: Orkinos Sote Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kilo orkinos1 tane orta boy soğan1 tane havuç1 tane yeşil biber1 tane kırmızı biber2-3 diş sarımsak7-8 dal maydanoz10 dal rokaTuzKekik1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 çay bardağına yakın zeytinyağı1 çorba kaşığı kuş üzümüYarım kilo orkinos1 tane orta boy soğan1 tane havuç1 tane yeşil biber1 tane kırmızı biber2-3 diş sarımsak7-8 dal maydanoz10 dal rokaTuzKekik1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 çay bardağına yakın zeytinyağı1 çorba kaşığı kuş üzümü
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Orkinos sote yapmak için kolları sıvıyoruz. İlk olarak orkinos balığını temizleyerek işe başlıyoruz ve istediğimiz boyutta doğruyoruz. Sote olacağı için en ideal boy küp küp olacaktır.
  2. Orkinos balığını sarımsak ve limon ile bir kaba alıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Bu işlemi bir gece önceden yaparsanız daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.
  3. Daha sonra soğanları soyuyoruz ve ay ay doğruyoruz tavamıza yağı ve soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz. Doğradığımız havucu da tavaya ekleyip kavuruyoruz.
  4. İlk önce havucu eklememizin sebebi en sert sebzelerden olduğu için pişme süresi daha uzun olmasındandır. Kavrulan havucun da ardından yeşil ve kırmızı biberi ekliyoruz.
  5. Kavurma işlemi sürerken orkinos balığını da ekleyerek yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz. Balıkların rengi değiştiğinde kalan baharatları da ölçüye uygun olarak ekliyoruz.
  6. Maydanoz ve rokayı ise orkinos sote yapılışı bittikten sonra servis aşamasında üzerine koyuyoruz.
  7. Orkinos sote yapmak için kolları sıvıyoruz. İlk olarak orkinos balığını temizleyerek işe başlıyoruz ve istediğimiz boyutta doğruyoruz. Sote olacağı için en ideal boy küp küp olacaktır.
  8. Orkinos balığını sarımsak ve limon ile bir kaba alıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Bu işlemi bir gece önceden yaparsanız daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.
  9. Daha sonra soğanları soyuyoruz ve ay ay doğruyoruz tavamıza yağı ve soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz. Doğradığımız havucu da tavaya ekleyip kavuruyoruz.
  10. İlk önce havucu eklememizin sebebi en sert sebzelerden olduğu için pişme süresi daha uzun olmasındandır. Kavrulan havucun da ardından yeşil ve kırmızı biberi ekliyoruz.
  11. Kavurma işlemi sürerken orkinos balığını da ekleyerek yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz. Balıkların rengi değiştiğinde kalan baharatları da ölçüye uygun olarak ekliyoruz.
  12. Maydanoz ve rokayı ise orkinos sote yapılışı bittikten sonra servis aşamasında üzerine koyuyoruz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."