Masterchef Bol Etli, Doyurucu: Kavurmalı Kesme Çorbası Tarifi Tarifi

Masterchef Bol Etli, Doyurucu: Kavurmalı Kesme Çorbası Tarifi Tarifi
Masterchef Bol Etli, Doyurucu: Kavurmalı Kesme Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı salça (istediğiniz tür)150 gram kavurma eti5 su bardağı su2 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiber3 yemek kaşığı su1 adet yumurta1 buçuk su bardağı unTuz1 su bardağı yoğurtYarım limon suyu1 yemek kaşığı un1 adet orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı salça (istediğiniz tür)150 gram kavurma eti5 su bardağı su2 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiber3 yemek kaşığı su1 adet yumurta1 buçuk su bardağı unTuz1 su bardağı yoğurtYarım limon suyu1 yemek kaşığı un
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle hamurunuz için olan malzemeler ile işe başlayın. Un, su, yumurta ve bir miktar tuz ile çok sert olmayan ama ele de yapışmayacak bir hamur yapın ve bir süre dinlenmesi için bekletin.
  2. Tencerenizde tereyağını eritin ve soğanlarınızı ekleyip kavurun. Ardından salçanızı da ekleyerek salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Salçalarınız iyice kavrulduktan sonra kavurma etini de ekleyerek bir kaç tur çevirin ve suyunu ekleyerek pişirmeye bırakın.
  4. Dinlenmiş olan hamurunuzu tezgahınız üzerine açmadan önce tezgahınızı biraz unlayın ki hamurunuz yapışmasın. Unlamış olduğunuz tezgahın üzerinde merdane ile hamurunuzu güzelce açın ve küçük şeritler halinde kesmeye başlayın.
  5. Kestiğiniz hamurları yapışmaması için koyduğunuz tepside az miktarda unlayın. Kaynamakta olan suyun içerisine hamurlarınızı koyun ve hamurlarınızın pişmesine dek tencerenizi kaynatın. Hamurlarınız pişerken terbiyesi için olan malzemeleri hazırlayın.
  6. Bir kapta un, yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Bir kepçe çorba suyunu bu karışımınıza yavaşça ekleyin. Güzel bir kıvam oluşturduktan sonra gene yavaşça bu karışımı çorbanızı içine dökün.
  7. Bu işlemi çorbanızı sürekli karıştırarak yapın ve son olarak baharatlarını ekleyin lezzetlendirin. Afiyet olsun.
  8. Öncelikle hamurunuz için olan malzemeler ile işe başlayın. Un, su, yumurta ve bir miktar tuz ile çok sert olmayan ama ele de yapışmayacak bir hamur yapın ve bir süre dinlenmesi için bekletin.
  9. Tencerenizde tereyağını eritin ve soğanlarınızı ekleyip kavurun. Ardından salçanızı da ekleyerek salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
  10. Salçalarınız iyice kavrulduktan sonra kavurma etini de ekleyerek bir kaç tur çevirin ve suyunu ekleyerek pişirmeye bırakın.
  11. Dinlenmiş olan hamurunuzu tezgahınız üzerine açmadan önce tezgahınızı biraz unlayın ki hamurunuz yapışmasın. Unlamış olduğunuz tezgahın üzerinde merdane ile hamurunuzu güzelce açın ve küçük şeritler halinde kesmeye başlayın.
  12. Kestiğiniz hamurları yapışmaması için koyduğunuz tepside az miktarda unlayın. Kaynamakta olan suyun içerisine hamurlarınızı koyun ve hamurlarınızın pişmesine dek tencerenizi kaynatın. Hamurlarınız pişerken terbiyesi için olan malzemeleri hazırlayın.
  13. Bir kapta un, yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Bir kepçe çorba suyunu bu karışımınıza yavaşça ekleyin. Güzel bir kıvam oluşturduktan sonra gene yavaşça bu karışımı çorbanızı içine dökün.
  14. Bu işlemi çorbanızı sürekli karıştırarak yapın ve son olarak baharatlarını ekleyin lezzetlendirin. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."