Masterchef Bodrum’un Muhteşem Çökertme Kebabı Tarifi Tarifi

Masterchef Bodrum’un Muhteşem Çökertme Kebabı Tarifi Tarifi
Masterchef Bodrum’un Muhteşem Çökertme Kebabı Tarifi

Malzemeler

  • 500 gr biftek (3 dilim)3 adet orta boy patates4-5 yemek kaşığı yoğur2 yemek kaşığı zeytinyağıTuz, kekik, kırmızı pul biberKızartmak için sıvıyağ1 adet küçük boy soğan2 diş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı sirkeKekikKimyon3 adet orta boy domates1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı zeytinyağıTuz500 gr biftek (3 dilim)3 adet orta boy patates4-5 yemek kaşığı yoğur2 yemek kaşığı zeytinyağıTuz, kekik, kırmızı pul biberKızartmak için sıvıyağ1 adet küçük boy soğan2 diş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı sirkeKekikKimyon3 adet orta boy domates1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı zeytinyağıTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Dana etini jülyen şeklinde ince ince doğrayın. Aslında eti doğrama şekli, biraz sizin zevkinize de kalmış bir şey! İsterseniz kuşbaşı şeklinde de doğrayabilirsiniz ancak genelde jülyen şeklinde doğranır.
  2. Derin bir kaba alın ve eti marine ederek, buzdolabında 5-6 saat kadar bekletin. Lezzetli bir çökertme kababı yapmak istiyorsanız, kesinlikle etinizi dinlendirmelisiniz.
  3. Etleriniz dinlendikten sonra, marine edilmiş etleri derin bir tavaya alın ve kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
  4. Kendi suyunu da çektikten sonra, 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin.
  5. Sonradan eklediğiniz suyu da çektiğinde 1 çorba kaşığı kadar tereyağını ekleyin ve karıştırarak, kavurmaya devam edin.
  6. Ardından pişmesine çok yakın, tuz, kekik ve kırmızı pul biber ekleyin. Kavurma işleminiz bittiğinde etiniz pişmiş olacaktır. Etimiz hazır, şimdi sıra diğer malzemeleri hazırlamaya geldi.
  7. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri iyice yıkayıp, kurulayın ve rendenin en büyük delikli kısmıyla, patatesleri rendeleyin.
  8. Rendelemiş olduğunuz patateslerin suyunu biraz süzdürün ve kızgın yağda bu patatesleri kızartın.
  9. Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alabilirsiniz. Patateslerin üzerine, daha önce hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu güzelce gezdirin.
  10. Yoğurtlu patatesin üzerine daha önce pişirmiş ve kavurmuş olduğunuz etleri güzel bir şekilde yerleştirin.
  11. İsteğinize göre, salçalı sos da hazırlayarak, etleri koymadan önce yoğurdun üstüne bu salçalı sosunuzu da gezdirebilirsiniz. Ayrıca isteğinize göre, biber de közleyerek onları da servis tabağının köşelerine yerleştirebilirsiniz.
  12. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra, rendeleyerek bir yemek kaşığı yağ ile tavada kavurun. İçine bir yemek kaşığı salça ve tuzu ekleyin.
  13. Domatesler suyunu çektiğinde, sosunuz hazır duruma gelmiş demektir. İsteğnize göre, salçalı sos yerine, kızgın yağa pul biber ve kırmızı toz biber dökerek de yoğurdun üzerine dökeceğiniz bir sos hazırlayabilirsiniz.
  14. Gördüğünüz gibi; çökertme kebabı yapımı son derece kolay, öyle değil mi? Özel davetlerinizde, bayramlarda, iftar sofralarınızda sevdiklerinize, bu muhteşem, leziz kebabı ikram edebilirsiniz. Lezzeti kadar, görüntüsüyle de masanızı süsleyeceğinden hiç şüpheniz olmasın.
  15. Et yemeği sevenler, özellikle de kebap severler için yapımı da çok kolay olan bu kebabın tarifini, sizden isteyeceklerinden hiç şüpheniz olmasın! Kahkahaların sofralarınızdan  eksik olmaması dileği ile.
  16. Dana etini jülyen şeklinde ince ince doğrayın. Aslında eti doğrama şekli, biraz sizin zevkinize de kalmış bir şey! İsterseniz kuşbaşı şeklinde de doğrayabilirsiniz ancak genelde jülyen şeklinde doğranır.
  17. Derin bir kaba alın ve eti marine ederek, buzdolabında 5-6 saat kadar bekletin. Lezzetli bir çökertme kababı yapmak istiyorsanız, kesinlikle etinizi dinlendirmelisiniz.
  18. Etleriniz dinlendikten sonra, marine edilmiş etleri derin bir tavaya alın ve kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
  19. Kendi suyunu da çektikten sonra, 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin.
  20. Sonradan eklediğiniz suyu da çektiğinde 1 çorba kaşığı kadar tereyağını ekleyin ve karıştırarak, kavurmaya devam edin.
  21. Ardından pişmesine çok yakın, tuz, kekik ve kırmızı pul biber ekleyin. Kavurma işleminiz bittiğinde etiniz pişmiş olacaktır. Etimiz hazır, şimdi sıra diğer malzemeleri hazırlamaya geldi.
  22. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri iyice yıkayıp, kurulayın ve rendenin en büyük delikli kısmıyla, patatesleri rendeleyin.
  23. Rendelemiş olduğunuz patateslerin suyunu biraz süzdürün ve kızgın yağda bu patatesleri kızartın.
  24. Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alabilirsiniz. Patateslerin üzerine, daha önce hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu güzelce gezdirin.
  25. Yoğurtlu patatesin üzerine daha önce pişirmiş ve kavurmuş olduğunuz etleri güzel bir şekilde yerleştirin.
  26. İsteğinize göre, salçalı sos da hazırlayarak, etleri koymadan önce yoğurdun üstüne bu salçalı sosunuzu da gezdirebilirsiniz. Ayrıca isteğinize göre, biber de közleyerek onları da servis tabağının köşelerine yerleştirebilirsiniz.
  27. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra, rendeleyerek bir yemek kaşığı yağ ile tavada kavurun. İçine bir yemek kaşığı salça ve tuzu ekleyin.
  28. Domatesler suyunu çektiğinde, sosunuz hazır duruma gelmiş demektir. İsteğnize göre, salçalı sos yerine, kızgın yağa pul biber ve kırmızı toz biber dökerek de yoğurdun üzerine dökeceğiniz bir sos hazırlayabilirsiniz.
  29. Gördüğünüz gibi; çökertme kebabı yapımı son derece kolay, öyle değil mi? Özel davetlerinizde, bayramlarda, iftar sofralarınızda sevdiklerinize, bu muhteşem, leziz kebabı ikram edebilirsiniz. Lezzeti kadar, görüntüsüyle de masanızı süsleyeceğinden hiç şüpheniz olmasın.
  30. Et yemeği sevenler, özellikle de kebap severler için yapımı da çok kolay olan bu kebabın tarifini, sizden isteyeceklerinden hiç şüpheniz olmasın! Kahkahaların sofralarınızdan  eksik olmaması dileği ile.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."