Masterchef Beyaz Et Severlere Kars Usulü Kaz Kebabı Tarifi Tarifi

Masterchef Beyaz Et Severlere Kars Usulü Kaz Kebabı Tarifi Tarifi
Masterchef Beyaz Et Severlere Kars Usulü Kaz Kebabı Tarifi

Malzemeler

  • 1 tane soğan2 tane havuç2 tane kabak2 diş sarımsak1 tane yufkaTuz2 kaşık un1 tane orta boy kazKarabiberDefne yaprağıBiraz taze kekik2 bardak pirinç2 çorba kaşığı tereyağBiraz kuş üzümüBiraz da badem1 tane soğan2 tane havuç2 tane kabak2 diş sarımsak1 tane yufkaTuz2 kaşık un1 tane orta boy kazKarabiberDefne yaprağıBiraz taze kekik2 bardak pirinç2 çorba kaşığı tereyağBiraz kuş üzümüBiraz da badem
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelik olarak kaz temizlenir ve bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Büyük doğranmış soğanlar, havuçlar, kabaklar eklenir.
  2. Sarımsak defne yaprağı, karabiber ve tuz da ilave edilir. Aromalı su oluşturulur. Yaklaşık olarak 2 saat kadar kaz kaynamaya bırakılır.
  3. Bir yandan iç harcımızı hazırlıyoruz. Tereyağı eritiyoruz sonrasında yıkanmış pirinçleri ilave ediyoruz.
  4. Kavurma işlemini yaptıktan sonra içine kuş üzümü, badem falan hepsi konulur. Tuz ve biberler de eklenir.
  5. Pilavı demlemek için kazın haşlama suyu da ilave edilir. 3 bardak suyu da pilava katıyor ve pilavımızı hazırlıyoruz.
  6. Kazlar tiftik tiftik olana kadar pişiriyoruz.
  7. Sonrasında derin bir kaba yufkamızı sermeden önce altına zeytinyağı döküyoruz.
  8. Kazı üzerine seriyoruz. İç harcını döküyoruz.
  9. Yufkayı kapatıp fırın tepsisine ters çeviriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dk pişiriyoruz. Bir taraftan sosu hazırlıyoruz.
  10. Sosumuz için tereyağı, un, kazı haşladığımız su ve tuzu ilave ediyoruz ve pişiriyoruz. Hazırladığımız sosu üzerine döküyoruz.
  11. Kaz kebabı piştikten sonra servis tabağına önce sos dökülür daha sonra da yufka ile hazırladığımız kebap konulur.
  12. İsteğe bağlı olarak kekik ile süsleme yapılabilir. Afiyet olsun.
  13. Öncelik olarak kaz temizlenir ve bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Büyük doğranmış soğanlar, havuçlar, kabaklar eklenir.
  14. Sarımsak defne yaprağı, karabiber ve tuz da ilave edilir. Aromalı su oluşturulur. Yaklaşık olarak 2 saat kadar kaz kaynamaya bırakılır.
  15. Bir yandan iç harcımızı hazırlıyoruz. Tereyağı eritiyoruz sonrasında yıkanmış pirinçleri ilave ediyoruz.
  16. Kavurma işlemini yaptıktan sonra içine kuş üzümü, badem falan hepsi konulur. Tuz ve biberler de eklenir.
  17. Pilavı demlemek için kazın haşlama suyu da ilave edilir. 3 bardak suyu da pilava katıyor ve pilavımızı hazırlıyoruz.
  18. Kazlar tiftik tiftik olana kadar pişiriyoruz.
  19. Sonrasında derin bir kaba yufkamızı sermeden önce altına zeytinyağı döküyoruz.
  20. Kazı üzerine seriyoruz. İç harcını döküyoruz.
  21. Yufkayı kapatıp fırın tepsisine ters çeviriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dk pişiriyoruz. Bir taraftan sosu hazırlıyoruz.
  22. Sosumuz için tereyağı, un, kazı haşladığımız su ve tuzu ilave ediyoruz ve pişiriyoruz. Hazırladığımız sosu üzerine döküyoruz.
  23. Kaz kebabı piştikten sonra servis tabağına önce sos dökülür daha sonra da yufka ile hazırladığımız kebap konulur.
  24. İsteğe bağlı olarak kekik ile süsleme yapılabilir. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."