Masterchef Beşamel Sosuyla Fırınlanmış: Kadırga Pilavı Tarifi Tarifi

Masterchef Beşamel Sosuyla Fırınlanmış: Kadırga Pilavı Tarifi Tarifi
Masterchef Beşamel Sosuyla Fırınlanmış: Kadırga Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç3 su bardağı su2 yemek kaşığı tereyağı2 adet orta boy domates3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı tuzsuz antep fıstığı1 yemek kaşığı bademKarabiberTuz1 su bardağı süt1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri1,5 su bardağı pirinç3 su bardağı su2 yemek kaşığı tereyağı2 adet orta boy domates3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı tuzsuz antep fıstığı1 yemek kaşığı bademKarabiberTuz1 su bardağı süt1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Geniş bir kabın içerisine pirinçleriniz koyup üzerini geçecek miktarda sıcak su ekleyip yarım saat kadar bekletin.
  2. İçerisine çok az miktarda sıvıyağ ile birkaç limon damlatmanız pirinçlerinizin yapışmasını engelleyecektir.
  3. Aynı zaman da bademleriniz ile antep fıstıklarını da kaynatmış olduğunuz başka bir suyun içerisine ekleyin ve yaklaşık olarak 5 dakika kadar haşlayın.
  4. Haşlanan antep fıstıkları ile bademlerin kabuklarını soyun ve bir tabağa alıp bekletin.
  5. Kuş üzümlerini de bir kabın içerisine koyup üzerine sıcak su ekleyerek yaklaşık 5 dakika yumuşaması için bekletin.
  6. Geniş bir tencere içerisine 3 su bardağı suyu koyup kaynattıktan sonra içerisine küp şeklinde doğranmış domates, kuş üzümü, badem, antep fıstıkları, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  7. Farklı bir tencerede ise yağınızı eritin ve pirinçlerinizi ekleyin. Pirinçleriniz iyice kavrulduktan sonra kaynatmış olduğunu domatesli harcın içerisine koyun.
  8. Kısık ateşte pirinçleriniz pişene kadar pişirin.
  9. Pilavın pişip suyunu çekmesi ardından güveç kabına pilavınızı koyun. Başka bir sos tenceresinde beşamel sos ile ilgili olan malzemeleri pişirin ve güvecin üzerine dökün.
  10. Kaşar peynirini de üzerine serptikten sonra 180 derecelik bir fırında pişirerek servis edebilirsiniz.
  11. Geniş bir kabın içerisine pirinçleriniz koyup üzerini geçecek miktarda sıcak su ekleyip yarım saat kadar bekletin.
  12. İçerisine çok az miktarda sıvıyağ ile birkaç limon damlatmanız pirinçlerinizin yapışmasını engelleyecektir.
  13. Aynı zaman da bademleriniz ile antep fıstıklarını da kaynatmış olduğunuz başka bir suyun içerisine ekleyin ve yaklaşık olarak 5 dakika kadar haşlayın.
  14. Haşlanan antep fıstıkları ile bademlerin kabuklarını soyun ve bir tabağa alıp bekletin.
  15. Kuş üzümlerini de bir kabın içerisine koyup üzerine sıcak su ekleyerek yaklaşık 5 dakika yumuşaması için bekletin.
  16. Geniş bir tencere içerisine 3 su bardağı suyu koyup kaynattıktan sonra içerisine küp şeklinde doğranmış domates, kuş üzümü, badem, antep fıstıkları, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  17. Farklı bir tencerede ise yağınızı eritin ve pirinçlerinizi ekleyin. Pirinçleriniz iyice kavrulduktan sonra kaynatmış olduğunu domatesli harcın içerisine koyun.
  18. Kısık ateşte pirinçleriniz pişene kadar pişirin.
  19. Pilavın pişip suyunu çekmesi ardından güveç kabına pilavınızı koyun. Başka bir sos tenceresinde beşamel sos ile ilgili olan malzemeleri pişirin ve güvecin üzerine dökün.
  20. Kaşar peynirini de üzerine serptikten sonra 180 derecelik bir fırında pişirerek servis edebilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."