Masterchef Bazlama Tarifi

Masterchef Bazlama Tarifi
Masterchef Bazlama

Malzemeler

  • 5 su bardağı su1 paket maya1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker ( İsteğe bağlı pekmez de kullanılır)Aldığı kadar un (Hamur kulak memesi kıvamında olacak)5 su bardağı su1 paket maya1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker ( İsteğe bağlı pekmez de kullanılır)Aldığı kadar un (Hamur kulak memesi kıvamında olacak)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Derin bir kap içerisine hamurun yapımına başlamak için maya ile suyu ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Mayanın erimesi tamamlanana kadar devam etmeniz gerekiyor.
  2. Azar miktarlarda un eklemesi yaparak karışımı yoğurun. Burada göz kararı un ekleyeceğiz. Tabiri caizse kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip karıştırmayı sürdürün. Son olarak tuz ilavesi yapın.
  3. Hamur ele yapışmaya başladığında artık hazır hale gelmiştir. Yapışmaya başladığında artık hazır hale gelmiş demektir. Bu andan itibaren ekstra un eklemesine gerek yok.
  4. Bazlama hamuru kabının üzerini streç film ile kapattıktan sonra 45 - 60 dakika boyunca beklemeye alın ki mayalanma gerçekleşsin.
  5. Süre dolduktan sonra elinizi sıvıyağ ile yağlayın ve tezgahın üzerine un serpin.
  6. Hamurdan küçük parçalar alarak yaklaşık yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açmanız yeterli olacaktır. Bazlama hamurunun yettiği kadar açmaya devam edin.
  7. Sıvıyağ ile ısıtmış olduğunuz tavanın içerisine hazırlanan bazlamaları önlü ve arkalı pişirdikten sonra tabağa alın. Bazlama piştikten 15 dakika sonra diğeriyle üstüste olmaması gerekiyor. Hepsini ayrı tabaklara koymalısınız.
  8. Eğer tüm bazlamalar hemen yenecekse tereyağ ile üstünü yağlayın. Daha sonra yemeyi planladığınız bazlamaları ise beklemeye alın ve sonra ısıtıp yağlayıp, servis edin.
  9. Derin bir kap içerisine hamurun yapımına başlamak için maya ile suyu ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Mayanın erimesi tamamlanana kadar devam etmeniz gerekiyor.
  10. Azar miktarlarda un eklemesi yaparak karışımı yoğurun. Burada göz kararı un ekleyeceğiz. Tabiri caizse kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip karıştırmayı sürdürün. Son olarak tuz ilavesi yapın.
  11. Hamur ele yapışmaya başladığında artık hazır hale gelmiştir. Yapışmaya başladığında artık hazır hale gelmiş demektir. Bu andan itibaren ekstra un eklemesine gerek yok.
  12. Bazlama hamuru kabının üzerini streç film ile kapattıktan sonra 45 - 60 dakika boyunca beklemeye alın ki mayalanma gerçekleşsin.
  13. Süre dolduktan sonra elinizi sıvıyağ ile yağlayın ve tezgahın üzerine un serpin.
  14. Hamurdan küçük parçalar alarak yaklaşık yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açmanız yeterli olacaktır. Bazlama hamurunun yettiği kadar açmaya devam edin.
  15. Sıvıyağ ile ısıtmış olduğunuz tavanın içerisine hazırlanan bazlamaları önlü ve arkalı pişirdikten sonra tabağa alın. Bazlama piştikten 15 dakika sonra diğeriyle üstüste olmaması gerekiyor. Hepsini ayrı tabaklara koymalısınız.
  16. Eğer tüm bazlamalar hemen yenecekse tereyağ ile üstünü yağlayın. Daha sonra yemeyi planladığınız bazlamaları ise beklemeye alın ve sonra ısıtıp yağlayıp, servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."