Masterchef Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Masterchef Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Masterchef Bayatlamayan Poğaça

Malzemeler

  • 3 su bardağı un125 gram margarin (oda sıcaklığında)1 adet yumurta1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz1,5 çay kaşığı şeker1 yemek kaşığı yoğurt1,5 su bardağı ılık su (kıvama göre miktar artırılabilir)2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)3 su bardağı un125 gram margarin (oda sıcaklığında)1 adet yumurta1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz1,5 çay kaşığı şeker1 yemek kaşığı yoğurt1,5 su bardağı ılık su (kıvama göre miktar artırılabilir)2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Şeker ve yaş mayayı bir kap içerisinde çözdürüp 10 dakika bekletin.
  2. Geniş bir kap içerisinde tuz hariç tüm malzemeleri hafif bir biçimde yoğurarak mayalı karışımı da hamura dahil edin.
  3. Son olarak tuzu ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  4. Nemli bir bez ile örterek hamuru dinlendirin.
  5. Mayalanmış hamurunuzu tezgah üzerinde rulo haline getirin.
  6. Dikdörtgen şekli vererek hamurları inceltin.
  7. Ortaya çıkan hamurlarınızı üçgen biçimde keserek son şeklini verin.
  8. Tabandan başlayarak uç kısmına kadar hamurları yuvarlak bir biçimde sarın.
  9. Altına yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizerek yaklaşık 20 dakika bu şekilde mayalanmasını bekleyin.
  10. 25 dakika süresince 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  11. Şeker ve yaş mayayı bir kap içerisinde çözdürüp 10 dakika bekletin.
  12. Geniş bir kap içerisinde tuz hariç tüm malzemeleri hafif bir biçimde yoğurarak mayalı karışımı da hamura dahil edin.
  13. Son olarak tuzu ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  14. Nemli bir bez ile örterek hamuru dinlendirin.
  15. Mayalanmış hamurunuzu tezgah üzerinde rulo haline getirin.
  16. Dikdörtgen şekli vererek hamurları inceltin.
  17. Ortaya çıkan hamurlarınızı üçgen biçimde keserek son şeklini verin.
  18. Tabandan başlayarak uç kısmına kadar hamurları yuvarlak bir biçimde sarın.
  19. Altına yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizerek yaklaşık 20 dakika bu şekilde mayalanmasını bekleyin.
  20. 25 dakika süresince 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."