Masterchef Arnavut Tatlısı: Trileçe Tarifi

Masterchef Arnavut Tatlısı: Trileçe Tarifi
Masterchef Arnavut Tatlısı: Trileçe

Malzemeler

  • 5 Adet Yumurta1 Su Bardağı Sıvıyağ10 Çorba Kaşığı Toz Şeker10 Çorba Kaşığı Un5 Çorba Kaşığı İrmik1 Paket Kabartma Tozu1 Paket Vanilya5 Su Bardağı Soğuk Süt6 Çorba Kaşığı Şeker2 Paket Krema (400 Ml)5 Çorba Kaşığı Şeker1 Çorba Kaşığı Tereyağı1 Paket Krema1 Paket Vanilya5 Adet Yumurta1 Su Bardağı Sıvıyağ10 Çorba Kaşığı Toz Şeker10 Çorba Kaşığı Un5 Çorba Kaşığı İrmik1 Paket Kabartma Tozu1 Paket Vanilya5 Su Bardağı Soğuk Süt6 Çorba Kaşığı Şeker2 Paket Krema (400 Ml)5 Çorba Kaşığı Şeker1 Çorba Kaşığı Tereyağı1 Paket Krema1 Paket Vanilya
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Derin bir kabın içerisine yumurta ile toz şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvıyağ, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyasını ilave edip mikser ile karıştırıyoruz.
  3. Hamur haline gelince önceden içini yağladığımız cam fırın tepsininin içerisine döküyoruz.
  4. 180C sıcaklığa ayarladığımız fırında pişiriyoruz
  5. Süt, krema ve şekeri bir kabın içerisine döküp köpürene kadar çırpıyoruz.
  6. Kek ılık iken eşit şekilde kesiyoruz ve şerbetini döküyoruz.
  7. Küçük bir tavaya şekeri döküp ocağın üzerine alıyoruz. Şeker eriyip kahverengi hale gelince tereyağını ilave ediyoruz.
  8. Yağ eridikten sonra krema ve vanilyasını ilave edip şekerin donmaması için çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırıyoruz, kaynadıktan sonra ocaktan indiriyoruz.
  9. Hazırladığımız karameli, şerbetlediğimiz trileçe tatlımızın üzerini kaplayacak şekilde dökerek yayıyoruz.
  10. Derin bir kabın içerisine yumurta ile toz şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
  11. Sıvıyağ, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyasını ilave edip mikser ile karıştırıyoruz.
  12. Hamur haline gelince önceden içini yağladığımız cam fırın tepsininin içerisine döküyoruz.
  13. 180C sıcaklığa ayarladığımız fırında pişiriyoruz
  14. Süt, krema ve şekeri bir kabın içerisine döküp köpürene kadar çırpıyoruz.
  15. Kek ılık iken eşit şekilde kesiyoruz ve şerbetini döküyoruz.
  16. Küçük bir tavaya şekeri döküp ocağın üzerine alıyoruz. Şeker eriyip kahverengi hale gelince tereyağını ilave ediyoruz.
  17. Yağ eridikten sonra krema ve vanilyasını ilave edip şekerin donmaması için çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırıyoruz, kaynadıktan sonra ocaktan indiriyoruz.
  18. Hazırladığımız karameli, şerbetlediğimiz trileçe tatlımızın üzerini kaplayacak şekilde dökerek yayıyoruz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."