Masterchef Antep Usulü Kazan Kebabı Tarifi Tarifi

Masterchef Antep Usulü Kazan Kebabı Tarifi Tarifi
Masterchef Antep Usulü Kazan Kebabı Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet orta boy domates4 adet orta boy kemer patlıcan400 gram yağsız kuzu kıyması1 adet orta boy kuru soğan50 gram urfa yağı (sade tereyağı)1/2 çay kaşığı tuz50 gram domates salçası50 gram urfa yağı (sade tereyağı)1 su bardağı sıcak su1/4 çay kaşığı tuz4 adet orta boy domates4 adet orta boy kemer patlıcan400 gram yağsız kuzu kıyması1 adet orta boy kuru soğan50 gram urfa yağı (sade tereyağı)1/2 çay kaşığı tuz50 gram domates salçası50 gram urfa yağı (sade tereyağı)1 su bardağı sıcak su1/4 çay kaşığı tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Rendelenmiş soğan ve kıyma, tuz, oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ile harcınızı hazırlayın.
  2. Alacalı soyulan patlıcanların uçlarını da alarak birkaç yerinden çizin.
  3. Dilimlerin pişirirken arasının açılmaması için çok derin çizmemeye özen gösterin.
  4. Bu işlemin benzerini domatesler için de uygulayın. Ve domateslerin kabuklarını da soymayın.
  5. Hazırlanan harçtan köftelerinizi uygun boyutlarda hazırlayarak patlıcan ve domateslerin aralarına dizin.
  6. Salçalı sosu hazırlamak için domates salçasını birkaç dakika tereyağında erittikten sonra bir miktar su ile sosun kıvamını açın ve tuzunu ekleyin.
  7. Fırın tepsisine dizilen domates ve patlıcanların üzerine sosu gezdirin.
  8. 30 dakika boyunca 180 derecelik fırında pişirme işleminizi yapın ve bekletmeden sıcak halde servis edin.
  9. Rendelenmiş soğan ve kıyma, tuz, oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ile harcınızı hazırlayın.
  10. Alacalı soyulan patlıcanların uçlarını da alarak birkaç yerinden çizin.
  11. Dilimlerin pişirirken arasının açılmaması için çok derin çizmemeye özen gösterin.
  12. Bu işlemin benzerini domatesler için de uygulayın. Ve domateslerin kabuklarını da soymayın.
  13. Hazırlanan harçtan köftelerinizi uygun boyutlarda hazırlayarak patlıcan ve domateslerin aralarına dizin.
  14. Salçalı sosu hazırlamak için domates salçasını birkaç dakika tereyağında erittikten sonra bir miktar su ile sosun kıvamını açın ve tuzunu ekleyin.
  15. Fırın tepsisine dizilen domates ve patlıcanların üzerine sosu gezdirin.
  16. 30 dakika boyunca 180 derecelik fırında pişirme işleminizi yapın ve bekletmeden sıcak halde servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."