Masterchef Annelerin Sırrını Öğrendik: Domatesli Hünkar Beğendi Tarifi Tarifi

Masterchef Annelerin Sırrını Öğrendik: Domatesli Hünkar Beğendi Tarifi Tarifi
Masterchef Annelerin Sırrını Öğrendik: Domatesli Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg. koyun but eti1 adet büyük soğan2 adet domates ezmesi2 ceviz büyüklüğü kadar yağ12 adet büyükbaş kemer patlıcanı3 çorba kaşığı un2 yemek kaşığı kadar tereyağı1,5 bardak ılık sütTuzKarabiber1 kg. koyun but eti1 adet büyük soğan2 adet domates ezmesi2 ceviz büyüklüğü kadar yağ12 adet büyükbaş kemer patlıcanı3 çorba kaşığı un2 yemek kaşığı kadar tereyağı1,5 bardak ılık sütTuzKarabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Etinizin kemiklerini ve fazla yağlarını çıkarmaya başlayarak tarifinize koyulabilirsiniz.
  2. Kuşbaşı şeklinde doğramış olduğunuz etlerinizi bir tencereye bırakabilirsiniz.  
  3. Tencereye doğramış olduğunuz etleri pişirmek için ihtiyacınız olan diğer malzemeleri de hazırlayarak sofralarınızı donatmaya devam edebilirsiniz.
  4. Soğanı oldukça minik doğramalı ve üzerine yağı ilave etmelisiniz. Yetecek kadar tuzu ilave etmelisiniz. Ara sıra karıştırarak etin bıraktığı suyu çekmesini beklemelisiniz.
  5. Sonra soymuş olduğunuz domatesleri ilave ediniz.
  6. Ara ara karıştırdığınız etinizin üzerini bolca örtecek kadar sıcak su ilave ediniz. En kısık ateşte yumuşayıncaya kadar etinizi pişirip kenarda bırakınız.
  7. Kebap pişmiş ve kenarda dinlenirken patlıcanları da yıkayıp temizledikten sonra olduğu gibi hararetli köz ateşte ya da kızgın soba demiri üzerinde çevire çevire pişiriniz.
  8. Patlıcanları pişirme için ekmek aldığımız odun fırınlarını da kullanabilirsiniz.
  9. Saplarında tutarak kabuklarını soymalısınız. Saplarını kesmeli ve soğuk suyun içerisinde bir müddet bekletmelisiniz.
  10. 3 çorba kaşığı unu ve tereyağını bir tencere içinde karıştırınız. Karıştırma işleminde her daim tahta kaşık kullanmanızı önermekteyiz. Tam pembeleşmeden kıymış olduğunuz patlıcanları da ve hemen ardından sütü ilave ediniz.
  11. Bu aşamada ağız tadınıza göre tuz atabilirsiniz. 5-10 dakika daha karıştırma işlemine devam ediniz.
  12. Yemek vaktinden önce püreyi servis kabınıza almalı fakat ortasını açık bırakmalısınız.  Ortasına ise hazırlamış olduğunuz kebabı bırakabilirsiniz. Misafirlerinizin eksik olmadığı kahkaha dolu sofralar dileği ile.
  13. Etinizin kemiklerini ve fazla yağlarını çıkarmaya başlayarak tarifinize koyulabilirsiniz.
  14. Kuşbaşı şeklinde doğramış olduğunuz etlerinizi bir tencereye bırakabilirsiniz.  
  15. Tencereye doğramış olduğunuz etleri pişirmek için ihtiyacınız olan diğer malzemeleri de hazırlayarak sofralarınızı donatmaya devam edebilirsiniz.
  16. Soğanı oldukça minik doğramalı ve üzerine yağı ilave etmelisiniz. Yetecek kadar tuzu ilave etmelisiniz. Ara sıra karıştırarak etin bıraktığı suyu çekmesini beklemelisiniz.
  17. Sonra soymuş olduğunuz domatesleri ilave ediniz.
  18. Ara ara karıştırdığınız etinizin üzerini bolca örtecek kadar sıcak su ilave ediniz. En kısık ateşte yumuşayıncaya kadar etinizi pişirip kenarda bırakınız.
  19. Kebap pişmiş ve kenarda dinlenirken patlıcanları da yıkayıp temizledikten sonra olduğu gibi hararetli köz ateşte ya da kızgın soba demiri üzerinde çevire çevire pişiriniz.
  20. Patlıcanları pişirme için ekmek aldığımız odun fırınlarını da kullanabilirsiniz.
  21. Saplarında tutarak kabuklarını soymalısınız. Saplarını kesmeli ve soğuk suyun içerisinde bir müddet bekletmelisiniz.
  22. 3 çorba kaşığı unu ve tereyağını bir tencere içinde karıştırınız. Karıştırma işleminde her daim tahta kaşık kullanmanızı önermekteyiz. Tam pembeleşmeden kıymış olduğunuz patlıcanları da ve hemen ardından sütü ilave ediniz.
  23. Bu aşamada ağız tadınıza göre tuz atabilirsiniz. 5-10 dakika daha karıştırma işlemine devam ediniz.
  24. Yemek vaktinden önce püreyi servis kabınıza almalı fakat ortasını açık bırakmalısınız.  Ortasına ise hazırlamış olduğunuz kebabı bırakabilirsiniz. Misafirlerinizin eksik olmadığı kahkaha dolu sofralar dileği ile.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."