Masterchef Anne Elinden Çıkmış Gibi: Midye Böreği Tarifi Tarifi

Masterchef Anne Elinden Çıkmış Gibi: Midye Böreği Tarifi Tarifi
Masterchef Anne Elinden Çıkmış Gibi: Midye Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet patates1 kuru soğanBeyaz peynir (250 gr)Yarım demet maydanoz1 çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı pul biber4 yemek kaşığı zeytinyağı2 çay kaşığı tuz6 adet yufka100 gr tereyağı1 çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı sütYumurta sarısı (1 adet)4 adet patates1 kuru soğanBeyaz peynir (250 gr)Yarım demet maydanoz1 çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı pul biber4 yemek kaşığı zeytinyağı2 çay kaşığı tuz6 adet yufka100 gr tereyağı1 çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı sütYumurta sarısı (1 adet)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İlk olarak böreğin iç malzemesi hazırlanır. Bunun için patatesler yumuşayana kadar haşlanır ve kabukları soyulur. Haşlanmış patatesler püre haline getirilir. Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğradıktan sonra zeytinyağı ile kavrulması sağlanır.
  2. Soğanlar hazırlandıktan sonra rendelenen peynir, patates, kırmızı ve pul biber ile maydanozlar kavrulmuş olan soğana eklenerek iyice karıştırılır. Bu işlemden sonra karışım bir kenara alıp bir süre dinlendirilir.
  3. Dış malzemesinin hazırlığı için, tereyağı eritilerek içine zeytinyağı ve süt eklenir. Yufkalar ise 4 parça halinde kesildikten sonra ortadan büzülmesi gerekir. Ortadan büzdüğümüz yufkanın oluşan iki kenarı üst üste getirilerek, içe doğru katlanır.
  4. Oluşturduğumuz şeklin ortasına da iç malzemesi konur. Malzeme konulduktan sonra aşağıdan yukarı doğru sarılarak, midye görünümü elde edilecektir. Bu şekilde hazırladığımız yufka parçalarını yağlı kâğıt üzerine yerleştirip tepsiye konur.
  5. Üzerine sürmek için kullanılacak yumurta sarısı 1 yemek kaşığı kadar su ilave edilerek sürülmelidir. Börek hazırlandıktan sonra ısıtılmış fırında ve 180 derece sıcaklıkta yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  6. Piştiğini anlamak için ise böreklerin üzerinin kızarıp kızarmadığı takip edilmelidir. Piştiğinden emin olduğunuz zaman midye böreği servise sunmaya hazır demektir.
  7. İlk olarak böreğin iç malzemesi hazırlanır. Bunun için patatesler yumuşayana kadar haşlanır ve kabukları soyulur. Haşlanmış patatesler püre haline getirilir. Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğradıktan sonra zeytinyağı ile kavrulması sağlanır.
  8. Soğanlar hazırlandıktan sonra rendelenen peynir, patates, kırmızı ve pul biber ile maydanozlar kavrulmuş olan soğana eklenerek iyice karıştırılır. Bu işlemden sonra karışım bir kenara alıp bir süre dinlendirilir.
  9. Dış malzemesinin hazırlığı için, tereyağı eritilerek içine zeytinyağı ve süt eklenir. Yufkalar ise 4 parça halinde kesildikten sonra ortadan büzülmesi gerekir. Ortadan büzdüğümüz yufkanın oluşan iki kenarı üst üste getirilerek, içe doğru katlanır.
  10. Oluşturduğumuz şeklin ortasına da iç malzemesi konur. Malzeme konulduktan sonra aşağıdan yukarı doğru sarılarak, midye görünümü elde edilecektir. Bu şekilde hazırladığımız yufka parçalarını yağlı kâğıt üzerine yerleştirip tepsiye konur.
  11. Üzerine sürmek için kullanılacak yumurta sarısı 1 yemek kaşığı kadar su ilave edilerek sürülmelidir. Börek hazırlandıktan sonra ısıtılmış fırında ve 180 derece sıcaklıkta yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  12. Piştiğini anlamak için ise böreklerin üzerinin kızarıp kızarmadığı takip edilmelidir. Piştiğinden emin olduğunuz zaman midye böreği servise sunmaya hazır demektir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."