Masterchef Anne Elinden Çıkmış Gibi: Lahana Sarması Tarifi Tarifi

Masterchef Anne Elinden Çıkmış Gibi: Lahana Sarması Tarifi Tarifi
Masterchef Anne Elinden Çıkmış Gibi: Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet orta büyüklükte lahana2 adet orta boy kuru soğan2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı sıvı yağ4 diş sarımsakYarım su bardağı suYarım bağ maydanozKarabiberKuru nanePul biberTuz2 su bardağı su1 yemek kaşığı salça3 yemek kaşığı sıvıyağTuz1 adet orta büyüklükte lahana2 adet orta boy kuru soğan2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı sıvı yağ4 diş sarımsakYarım su bardağı suYarım bağ maydanozKarabiberKuru nanePul biberTuz2 su bardağı su1 yemek kaşığı salça3 yemek kaşığı sıvıyağTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Almış olduğunuz lahanayı öncelikle kötü yapraklarından ayırın. Genellikle üst bir iki sırasını almanız yeterli olacaktır. Ayıklamış olduğunuz lahanayı yaklaşık 2 dakika kadar sıcak suda haşlayın.
  2. Eğer haşlama süresini çok geçirirseniz lahanalarınız fazla haşlanmış olacağından dolayı hem sarmanız zorlaşır hem de sarmış olsanız bile pişerken yırtılacaktır.
  3. O yüzden bu konuda dikkatli olmanızda fayda var. Haşlamış olduğunuz yaprakları süzgece koyup süzülmesi için beklerken iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yapacağımız iç harcı çiğden hazırlayacağımız için kesinlikle pişirmiyorsunuz.
  4. Geniş bir kaba rendelenmiş soğan, salça, sıvıyağ, sarımsak, pirinç ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Haşlamış olduğunuz lahana yapraklarının kalın damarlarını üstünden hafifçe alın dikkat edin ki yırtılmasın.
  5. Lahanalarınızı iç harç koyup klasik dolma şeklinde sarın. Sararken yırtık çıkan yaprakları ve ayıklamış olduğunuz damarları da tencerenin dibine dizdikten sonra dolmalarınız dizin.
  6. Üzeri için bir kasede hazırlamış olduğunuz sosu dökün. Sarmalarınız gevşememesi için üzerine bir tabak koyup kısık ateşte pişmeye bırakın. Şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun.
  7. Almış olduğunuz lahanayı öncelikle kötü yapraklarından ayırın. Genellikle üst bir iki sırasını almanız yeterli olacaktır. Ayıklamış olduğunuz lahanayı yaklaşık 2 dakika kadar sıcak suda haşlayın.
  8. Eğer haşlama süresini çok geçirirseniz lahanalarınız fazla haşlanmış olacağından dolayı hem sarmanız zorlaşır hem de sarmış olsanız bile pişerken yırtılacaktır.
  9. O yüzden bu konuda dikkatli olmanızda fayda var. Haşlamış olduğunuz yaprakları süzgece koyup süzülmesi için beklerken iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yapacağımız iç harcı çiğden hazırlayacağımız için kesinlikle pişirmiyorsunuz.
  10. Geniş bir kaba rendelenmiş soğan, salça, sıvıyağ, sarımsak, pirinç ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Haşlamış olduğunuz lahana yapraklarının kalın damarlarını üstünden hafifçe alın dikkat edin ki yırtılmasın.
  11. Lahanalarınızı iç harç koyup klasik dolma şeklinde sarın. Sararken yırtık çıkan yaprakları ve ayıklamış olduğunuz damarları da tencerenin dibine dizdikten sonra dolmalarınız dizin.
  12. Üzeri için bir kasede hazırlamış olduğunuz sosu dökün. Sarmalarınız gevşememesi için üzerine bir tabak koyup kısık ateşte pişmeye bırakın. Şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."