Masterchef Ali Nazik Kebabı (Etten) Tarifi

Masterchef Ali Nazik Kebabı (Etten) Tarifi
Masterchef Ali Nazik Kebabı (Etten)

Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı dana eti2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 yemek kaşığı tereyağı1 adet orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı kekik1/2 tatlı kaşığı pul biber1/2 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiber4 adet büyük boy patlıcan2 su bardağı süzme yoğurt3 diş sarımsak1 yemek kaşığı zeytinyağı1/2 çay kaşığı tuz1 adet orta boy domates1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 adet orta boy yeşil biber2 yemek kaşığı tereyağı1 adet tırnak pide600 gram kuşbaşı dana eti2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 yemek kaşığı tereyağı1 adet orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı kekik1/2 tatlı kaşığı pul biber1/2 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiber4 adet büyük boy patlıcan2 su bardağı süzme yoğurt3 diş sarımsak1 yemek kaşığı zeytinyağı1/2 çay kaşığı tuz1 adet orta boy domates1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 adet orta boy yeşil biber2 yemek kaşığı tereyağı1 adet tırnak pide
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. En önemli malzemelerden olan patlıcanları közleme ile işe başlayın. Patlıcanları közlemeden önce birkaç çizik ya da delik açarak közleme sırasında patlamamasını sağlayın.
  2. Közleme tavası, mangal ateşi ya da direkt ocak üzerinde patlıcanlarınızı közleyin.
  3. Yemeklik olarak doğranan soğanları renk değiştirene kadar kavurun ve kavurma işlemi sonrasında soğanı süzere dana eti ile karıştırın. Bir miktar daha kavurma işlemine devam edin. Etler hafif mühürlendikten sonra 25 dakika kadar hafif ateşte pişirmeye devam edin. Etler tam suyunu çekmeden pişirme işlemini durdurun.
  4. Sonrasında etinize baharatlarınızı ve tereyağını ekleyerek tuzunuzu atın. Tuz attıktan sonra maksimum 10 dakika daha ateş üzerinde kalması yeterlidir.
  5. Bir yandan közlenen ve soğuyan patlıcanlarınızı ister, koyun ister süzme yoğurt ile karıştırarak sarımsak ve zeytinyağını ekleyin. Tuzunu atmayı sakın ihmal etmeyin.
  6. Restoran usulü keseceğiniz pidelerinizi ve bunun yanına serviste kullanacağınız közlenmiş domates, közlenmiş biber malzemelerini hazırlayın. Dilerseniz domates ve biberi yağda da kızartabilirsiniz.
  7. Alt kısmını sarımsaklı yoğurt patlıcan karşımı ile dolduracağınız tabağınızın üst kısmına etlerinizi, onun üzerine de biber domates ve pidenizi yerleştirin.
  8. Bu sıralama da arzuya göre taban hariç diğer iki kat arasında değişiklik yapabilirsiniz. Ancak pideleri ortaya alacaksanız lokmalık kesmeniz gerekmektedir.
  9. Minik bir tavada eritilen tereyağına acı ya da tatlı toz biber ekleyerek iyice yanmasını bekleyin. Ve bu eşsiz tabağın üzerine bu sosu gezdirerek sunumu tamamlayın.
  10. En önemli malzemelerden olan patlıcanları közleme ile işe başlayın. Patlıcanları közlemeden önce birkaç çizik ya da delik açarak közleme sırasında patlamamasını sağlayın.
  11. Közleme tavası, mangal ateşi ya da direkt ocak üzerinde patlıcanlarınızı közleyin.
  12. Yemeklik olarak doğranan soğanları renk değiştirene kadar kavurun ve kavurma işlemi sonrasında soğanı süzere dana eti ile karıştırın. Bir miktar daha kavurma işlemine devam edin. Etler hafif mühürlendikten sonra 25 dakika kadar hafif ateşte pişirmeye devam edin. Etler tam suyunu çekmeden pişirme işlemini durdurun.
  13. Sonrasında etinize baharatlarınızı ve tereyağını ekleyerek tuzunuzu atın. Tuz attıktan sonra maksimum 10 dakika daha ateş üzerinde kalması yeterlidir.
  14. Bir yandan közlenen ve soğuyan patlıcanlarınızı ister, koyun ister süzme yoğurt ile karıştırarak sarımsak ve zeytinyağını ekleyin. Tuzunu atmayı sakın ihmal etmeyin.
  15. Restoran usulü keseceğiniz pidelerinizi ve bunun yanına serviste kullanacağınız közlenmiş domates, közlenmiş biber malzemelerini hazırlayın. Dilerseniz domates ve biberi yağda da kızartabilirsiniz.
  16. Alt kısmını sarımsaklı yoğurt patlıcan karşımı ile dolduracağınız tabağınızın üst kısmına etlerinizi, onun üzerine de biber domates ve pidenizi yerleştirin.
  17. Bu sıralama da arzuya göre taban hariç diğer iki kat arasında değişiklik yapabilirsiniz. Ancak pideleri ortaya alacaksanız lokmalık kesmeniz gerekmektedir.
  18. Minik bir tavada eritilen tereyağına acı ya da tatlı toz biber ekleyerek iyice yanmasını bekleyin. Ve bu eşsiz tabağın üzerine bu sosu gezdirerek sunumu tamamlayın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."