Masterchef Akdeniz’in İncisi: Çipura Tarifi Tarifi

Masterchef Akdeniz’in İncisi: Çipura Tarifi Tarifi
Masterchef Akdeniz’in İncisi: Çipura Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet çipura4 adet defneyaprağı4 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tane karabiber1 tatlı kaşığı deniz tuzu1 buçuk çay bardağı zeytinyağı1 adet limon suyu4 adet çipura4 adet defneyaprağı4 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tane karabiber1 tatlı kaşığı deniz tuzu1 buçuk çay bardağı zeytinyağı1 adet limon suyu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Önce balıklarımızı ayıklıyoruz. Ardından bol su ile yıkıyoruz. Fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alıyoruz.
  2. Geniş bir kasede zeytin yağını, limon suyunu ve karabiberi iyice harmanlıyoruz.
  3. Balıkları bu karışımda harmanladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerinin üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Aroma versin diye balıkların karın boşluğuna sarımsak ve defne yaprağını yerleştiriyoruz. Daha sonra geri kalan sosu da ilave ediyoruz.
  5. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriyoruz. Pişen balıkları biraz dinlendirdikten sonra ılık bir şekil de servis edebilirsiniz.
  6. Dilerseniz bol yeşillik yada bir mevsim salatası harika olacaktır. Şimdi den afiyet olsun.
  7. Dilerseniz balığınızı fırına atmadan önce daha fazla lezzet katması için soğan halkaları koyabilirsiniz.
  8. Önce balıklarımızı ayıklıyoruz. Ardından bol su ile yıkıyoruz. Fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alıyoruz.
  9. Geniş bir kasede zeytin yağını, limon suyunu ve karabiberi iyice harmanlıyoruz.
  10. Balıkları bu karışımda harmanladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerinin üzerine yerleştiriyoruz.
  11. Aroma versin diye balıkların karın boşluğuna sarımsak ve defne yaprağını yerleştiriyoruz. Daha sonra geri kalan sosu da ilave ediyoruz.
  12. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriyoruz. Pişen balıkları biraz dinlendirdikten sonra ılık bir şekil de servis edebilirsiniz.
  13. Dilerseniz bol yeşillik yada bir mevsim salatası harika olacaktır. Şimdi den afiyet olsun.
  14. Dilerseniz balığınızı fırına atmadan önce daha fazla lezzet katması için soğan halkaları koyabilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."